Skånska pingistjejer slog till på lag-SM

Det var tjejerna som ensamma försvarade de skånska färgerna i årets lag-SM i bordtennis för ungdomar, avgjort den gångna helgen i blekingska Karlskrona.

Det gjorde de bra under ”samlingsklubben” Team Öresunds flagg. I F15-klassen gick paret Kornelia Jönsson från Eslövs AI och Sofie Andersson från IFK Lund hela vägen och tog hem guldet. I finalen besegrades arrangerande Lyckeby med 3-2. Kornelia och Sofie vann över Tova Zarins, men föll mot Hanna Kjellsson. Dubbeln avgjorde och denna vann det skånska paret i tre raka set.
I samma F15-klass blev det en sjundeplats för Skurups BTK:s Smilla Lundstedt i par med danskan Louise Foldöy Steffens, tävlande för Eslöv på svensk mark, efter en avslutande 3-1-seger över Spårvägen.

I F13 var det Ljunghusens Frida Johansson som bildade lag med Sjöbo BTK:s Annie Hedlund. I gruppen slog de Vaggeryd med 3-0, men förlorade mot Bergkvara 2, ett lag de vann över i kvalomgången för drygt en månad sedan, med 2-3 och BooSpåret med 1-3. Därmed blev det en avslutande match om femteplatsen och den vann Frida och Annie med 3-2 över Spårvägen.