Hareide: Vi har redan spelat bättre än ifjor

Försäsongen har bjudit på rätt få matcher plus en förlust i den viktigaste, cupkvartsfinalen mot Örebro SK. Men Åge Hareide tycker ändå att det känns bra inför den allsvenska premiären mot GIF Sundsvall på måndag.

– Vi har spelat bra, frånsett mot Örebro då. Vi har faktiskt spelat bättre fotboll än ifjor. Men det tar alltid lite tid med så många nya spelare som vi har. Yoshimar Yotún förstår ju till exempel ingenting av språket och måste in i vårt spel.
– Annars har vi har fantastiskt fina förutsättningar i truppen med nya duktiga spelare och vi är bra på att ta lärdom av det som sker och gå vidare. Så var det med Örebromatchen och det är viktigt att vi klarar av att möta lag som spelar så också. Helst hoppas vi ju att alla lag ska pressa oss högt, men det kommer knappast att ske, säger Åge Hareide.

MFF åker till
Sundsvall med 18 spelare. Bland dem finns inte Simon Kroon. Skadan som tvingade honom att bryta träningen på långfredagen sätter stopp och det mesta talar för att det är en bristning på framsidan av låret och att han blir borta ett par veckor. Ett mer definitivt besked kommer efter en magnetundersökning.
Det var meningen att Kroon skulle spela mot GIF Sundsvall och Åge Hareide tycker att den 21-årige yttermittfältaren tagit stora kliv framåt i jämförelse med förra året.
– Simon har fått en helt annan ingång till den här säsongen. Nu vet han mer vad som krävs för att hävda sig i MFF.

Var det hans form eller fart eller både och du ville ha mot Sundsvall?

– Både och. Jag har stora förhoppningar på honom och han visade redan i Champions league förra året att han har ett internationellt tempo. Som när han kom in mot Saltzburg borta. Tyvärr har han redan haft lite otur, han fick en smäll på lägret i Florida och nu är det dags igen.

Filip Helander
saknades också på Påskaftonens stängda träning på Malmö IP. Det var av säkerhetsskäl. Han är med i truppen.
– Filip har lite ont i ena hälen. Kanske en effekt av all kontsgrästräning vi haft under försäsongen? Men han kan spela, berättar Åge Hareide.

Vad innebär det att möta just GIF Sundsvall i premiären?

– Det är varken ett speciellt dåligt eller bra allsvenskt lag. Tålamodet blir viktigt, så länge vi håller nollan är vi i en god position.