Therese Ny / TT

Bergets succé tog MFF till toppen direkt

Två mål på en dryg kvart. Malmö FF:s Jo Inge Berget fick en succéstart i Allsvenskan.
– Som anfallare lever du på att göra mål, men efter utvisningen fick jag visa att jag kan springa också, sa Jo Inge Berget efter 4–1-segern borta mot GIF Sundsvall.

Malmö FF var grymt effektivt i upptakten mot Sundsvall och gick direkt till allsvensk serieledning. Hetast framför mål var nyförvärvet Jo Inge Berget.
– Härligt med två mål. Då slipper jag tänka på att jag måste få igång målskyttet inför nästa match. För en anfallare är det alltid skönt att göra mål och stärka självförtroendet, sa norrmannen.

Det första målet prickade han in i den sjätte minuten på ett skott från den vänstra delen av straffområdet.
– Magnus (Wolff Eikrem) skapar yta för mig och då bryter jag mig in och får till ett bra skott. Det blev mål och det var skönt.
Tvåan kom tio minuter senare. Ett inspel från höger från Tobias Sana gick via Markus Rosenberg innan Berget satte bollen i nät.
– Om du frågar honom (Rosenberg), så är det nog en passning, men jag tror nog att han försöker att göra mål själv, haha. Så är det när man är två anfallare som är sugna på att göra mål. Då står vi där båda två, sa Berget.

Rosenberg behövde dock bara vänta till den 20:e minuten innan han också blev målskytt.
– Vi ville komma ut till hundra och visa ”här är vi”. De är nykomlingar och det var nog lite mer nerver hos dem än hos oss. Vi visste att om vi tryckte ordentligt, så skulle vi skapa chanser. Och det gjorde vi också och fick tre mål. Det var bra för oss, konstaterade Jo Inge Berget.
Han trivdes i tvåmannaanfallet tillsammans med Rosenberg.
– Jag tycker om att vara centralt, där det händer. Det passar mig mycket bra att spela däruppe med ”Mackan”.
Efter utvisningen på Enock Kofi Adu och straffreduceringen av Sundsvalls Johan Eklund svarade MFF med 4–1 genom Oscar Lewicki, som nickade in en frispark från Eikrem.

På torsdag väntar nu AIK på Swedbank stadion. Solnalaget besegrade Halmstad med 2–1 på måndagen.
– Det blir en jättematch. Två lag som är tippade högt i tabellen, två guldkandidater, sa Jo Inge Berget.