Domaren säker på utvisningen

Malmö FF:s premiärseger mot GIF Sundsvall grumlades något av utvisningen av mittfältaren Enock Kofi Adu.

MFF:aren hävdade efter matchen att han var oskyldig till att Adam Chennoufi fick till ett dåligt avslut i bra läge.
– Jag är mycket besviken och förstår ingenting. Otroligt. Jag rörde honom aldrig, sa Enock Kofi Adu.
Inte alls?
– Inte alls. Han gick ner av sig själv.
Domaren Michael Lerjéus tyckte annorlunda och blåste straff och utvisning.
– Efter att ha sett bilderna på datorn så är jag stärkt av beslutet jag tog där ute. Jag var precis bakom spelarna och hade en jättefin vinkel och bra avstånd. Han (Adu) sträckte sig över och tog tag i högeraxeln på motståndaren som inte fick den målchans han skulle ha. Då är det lagens strängaste straff, sa Michael Lerjéus.
Ett MFF med tio man koncentrerade sig på att stänga matchen i den andra halvleken, då Rasmus Bengtsson fick göra comeback i MFF när han ersatte Tobias Sana. MFF gick över till att spela med tre centrala backar.
– Det var skönt att komma in och få dessa 45 minuter. Det var nog mycket på grund av utvisningen. Vi skulle stoppa dem centralt. Det gick helt okej. Vi spelade av andra halvlek, sa Rasmus Bengtsson, som inte kände någonting av knäproblemet som stört honom under våren.
I slutskedet av matchen trampades olyckligt Robin Olsen på armen i en duell med Simon Helg. MFF-målvakten låg länge på konstgräset och hade rejält ont i armen efteråt. MFF:s naprapat Wilner Registre trodde dock att det inte skulle vara någon fara för spel mot AIK.