Förföljd förare fick polisbil att volta

Föraren av den flyende bilen prejade polisbilen så att den voltade och for av vägen. Det är åklagarens berättelse när en 32-årig Malmöbo nu åtalas för - bland annat - grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Det var fredagen den 31 oktober i höstas som polisen försökte få stopp på bilföraren. Hans färd hade uppmärksammats i Fosie industriområde, där han farit fram så med sin personbil att andra bilister funnit för gott att köra in till sidan. 32-åringen ska ibland haft svårt att hålla bilen på vägen.
Polis tog upp jakten på bilen, men föraren försökte köra ifrån dem. På Yttre Ringvägen körde han i hög fart i sicksack mellan andra fordon.
En polisbil kom ikapp och försökte preja den flyende. Denne ska då har gjort en snabb gir mot polisbilen, som fick den att sladda, volta och fara av vägen. I den stt två poliser; den ene fick muskelskadopr inacken, den andra i ländryggen.
32-åringen, som hade en kvinnlig passagerare, lämnade Yttre Ringvägen och hamnade på Mor Marnas väg mellan Sunnanå och Kvarnby. Där körde han på ett elskåp, en lyktstolpe och ett stängsel innan han kolliderade med ett träd och åkta av vägen.
32-åringen är tidigare dömd för olovlig körning. Åtalspunkterna mot honom den här gången är många: framkallande av fara för annan, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, rattfylleri, ringa narkotikabrott och försök till grov misshandel/vållande till kroppsskada.

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation