Foto: Aline Lessner

Erdal Rakip vill vara lösningen på mitten

Träningen var stängd och Åge Hareide var inte så pigg på att avslöja vem som ska ersätta avstängde Enock Kofi Adu på mitten. Men mycket talar för att 19-årige Erdal Rakip går in i laget.

Det kan han göra antingen på Adus plats bredvid Oscar Lewicki i mitten i en 4-4-2-uppställning eller så kan han spela till höger och Magnus Wolff Eikrem ta klivet in. Oavsett vilket känner sig Erdal Rakip beredd för en stormatch hemma mot AIK inför över 20 000 på läktaren.
– Om jag får chansen tar jag den och är redo. Jag känner mig lätt i kroppen och är bättre än ifjor.
– För varje månad som går blir jag lite vassare och jag orkar mer och kan ta bättre beslut. Konkurrensen är hård, men man utvecklas av att träna med duktiga spelare, påpekar han.

I U21-serien, där MFF gått fram som en ångvält och är obesegrat och tabell-etta efter fem omgångar, är han en av många spelare som imponerat och även om P19-landslaget åkte ur EM-kvalet är han rätt nöjd med insatserna där också.
– För laget gick det tyvärr inte bra. Men det gjorde det för mig.

De flesta som tror att Erdal Rakip får starta tror också att det blir 4-4-2.
Men han vill vara ett alternativ oavsett om MFF kör med den varianten eller någon annan.
– Egentligen är det lite samma sak. Man har en uppgift och genomför den. Jag är en tvåvägsspelare som springer från box till box och när en spelare som Oscar Lewicki och även Adu ligger där och dammsuger allt blir det naturligt för mig att gå fram lite mer.
– Men Åge Hareide har koll på precis vad alla är bäst på och vad som passar i en speciell match. Säger han till mig att göra något så går jag in och gör det, poängterar Erdal Rakip.

Som förra säsongen i MFF:s 3-0-seger borta mot IFK Göteborg då Rakip fick spela på kanten och genomförde uppdraget så väl att han totalt raderade ut Ludwig Augustinsson.
Årsdebuten i Allsvenskan klarade Erdal Rakip av redan i Sundsvall när han i den 78:e minuten ersatte Magnus Wolff Eikrem.
– Vi gjorde en riktigt bra insats. Synd bara med utvisningen på Adu. Jag har sett tio repriser nu och det är inte rött kort, påpekar Erdal Rakip, som snart har ytterligare en viktig uppgift att ta sig an.
– Jag pluggar körkort för fullt. Om två-tre veckor är det uppkörning.

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation