Lukas Nilsson hoppas kunna slita sig loss från Lugis försvarare i kvällens SM-kvartsfinal i Ystad. Foto: Martin Trobäck/Arkiv

Landslagsuttagning gläder Lukas Nilsson

Det är som nyuttagne A-landslagsspelare som YIF-stjärnan Lukas Nilsson i kväll tar planen i Österporthallen i Ystad i besittning i den andra SM-kvartsfinalen mot Lugi.

– Det ska bli jätteroligt att få chansen att träna med så bra och rutinerade spelare, säger den 19-årige YIF:aren apropå att han tagits ut i Sveriges trupp till EM-kvalmatchen i Växjö den 29 april.
– Jag har tagits ut till träningssamlingen. Skulle jag få chansen att spela så är det ren bonus. Men jag tror inte det blir så.
– Bara att få träna med landslaget ska bli jättekul.

I kväll kan det behövas landslagstakter från Lukas Nilssons sida för att Ystads IF ska lyckas vinna över Lugi i den andra SM-kvarten i bäst av fem matcher.
I måndags blev det stryk efter förlängning.
– Det var min slutspelsdebut, så visst spökade lite premiärnerver. De plockade bort mig mellan varven och jag tvingades ta en del avslut när domarnas arm var uppe. Då var det inte lätt att skjuta igenom försvaret, menar Lukas.
– Trots förlusten gjorde vi en bra match, men hamnade i ett par ordentliga svackor och brände för mycket. Nu har vi kollat videon och snackat igenom matchen. Vi ska försöka djupa dalar och hålla oss på en jämn nivå i 60 minuter.

Ystads IF-tränaren Sebastian Seifert hoppas att landslagsuttagningen ska ge Lukas Nilsson en rejäl självförtroendeboost.
– Kul för Lukas. Han har förtjänat platsen.
Seifert räknar med tuffa tag även i kväll och hoppas på revansch för det försmädliga nederlaget i måndags i Lunds arena, där derbyt inte avgjordes förrän i förlängningen efter 22-22 vid full tid. Det var för övrigt först gången på hela säsongen som YIF spelade oavgjort.
– Vi gjorde många bra grejer, men hade inte marginalerna på vår sida. Vi hade 13-7, men tyvärr tillät vi dem göra två mål precis före pausvilan efter misstag. Och sedan var vi inte på tå i början av den andra. Starkt att efter detta vända tillbaka. Och det var nära att vi avgjort i slutet. Jag har förhoppningar om att kunna störa Lugi igen.

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation