Arkivbild: Claes Hall

Rosenberg förlänger med MFF

Fotboll När stjärnanfallaren Markus Rosenberg vände hem till MFF skrev han på ett treårskontrakt. Nu har han förlängt avtalet så att det gäller till och med säsongen 2017.

Därmed talar också allt för att det är hemma i Malmö han kommer att avsluta fotbollskarriären.
– Det känns skönt att veta att det är här jag ska vara tre år till och jag tror att Daniel Andersson också tycker att det är rätt skönt att veta det, säger Markus Rosenberg och berättar att det var i vintras han definitivt insåg att det här var det rätta beslutet.

Då kom det flera riktigt högklassiga bud från andra klubbar och han kände sig inte lockad av dem.
Mest pengar fanns det att hämta i Saudiarabien.
– Där hade jag kunnat tjäna mycket mer än någon annanstans.

Om du fått samma bud för fem år sedan, hade du nappat då?
– Ja.
– Men nu, nej. När jag insåg det började jag intesifiera förhandlingarna med MFF och Daniel. Att det tagit lite tid beror mest på att han haft så mycket annat att göra. Det har varit lugnt och vi har hela tiden stått nära varandra.

Att inte bara snegla på pengarna är inget nytt för Markus Rosenberg. Han avslöjar att samma sak hände när han lämnade Sverige för Ajax.
– Då hade jag ett bud från Ryssland som handlade om grymt mycket pengar, det gick inte att jämföra. Men jag ville till Ajax och gjorde rätt.

Vilker rysk klubb handlade det om?
– Lokomotiv.
Om Markus tackat ja hade han blivit det första svenska utlandsproffset i Ryssland.

Att han nu är MFF-spelare till och med 2017 innebär också att han börjat snegla på livet efter fotbollen.
– Jag ska försöka hitta min grej och har vissa tankar redan. Men de vill jag inte berätta om än. Det kan ju hända så mycket.
– Men det blir knappast något inom fotbollen. I alla fall inte direkt efter det att jag slutat. Jag har ju bara levt i den här bubblan.

Hösten 2017 kommer Markus Rosenberg att ha fyllt 35 år. Fysiken är han dock inte ett dugg orolig för.
– När jag väl står där ute på planen känns det helt okej. Återhämtningen tar kanske lite längre tid. Men jag vet att jag kommer att hålla nivån.
– Och det här känns även som ett kvitto på att jag är uppskattad i MFF, att klubben tycker att jag gjort något bra. Om jag sagt ja till Saudiarabien hade karriären varit död fotbollsmässigt.

När MFF mötte AIK på torsdagskvällen var kontraktsförlängningen redan klar. Den blev dock offentlig först dagen efter.

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation