Räkna med tuffa derbytag även i Österporthallen i kväll, precis som i Lund i söndags. Här stoppas YIF-stjärnan Lukas Nilsson av Lugis Zoran Roganovic. Foto: Claes Hall

Matchboll för YIF

YSTAD Ska Ystads IF lyckas avgöra i kväll eller tvingas de åka till Lund på måndag i nästa vecka för en direkt avgörande fajt?

Det är frågan inför tisdagskvällens SM-kvartsfinal, den fjärde i ordningen, mot Lugi.
YIF har matchboll efter att ha vänt 0-1 till 2-1.
– Det är inte lönt att spekulera i om vi kan avgöra eller inte. Än så länge är det bara 2-1. Det blir säkert en lika jämn match som de tre tidigare kvartsfinalerna varit. Det kunde ha stått 1-2, det kunde ha varit 3-0, det hade lika gärna kunnat vara 0-3. Det har varit så jämnt det bara kan vara. Som åskådare kan man inte klaga, menar Sebastian Seifert, YIF-tränaren.

Dagen efter holmgången i Lunds arena ägnade YIF:arna åt lätt träning, videoanalys och taktiksnack.
– Vi har gått igenom det som var bra och det som var mindre bra, förklarar Seifert så där lagom hemlighetsfullt.
– Vi har förberett oss på vanligt sätt. Jag räknar inte med några större överraskningar. Jag vet inte vad det i så fall skulle vara.
I Lund var det hårda tag och fräna dueller. En som råkade illa ut var Jakob Nygren, som fick en smäll i ansiktet av Lugis försvarsklippa Jonatan Leijonberg.
– Jag minns ingenting av smällen, lät Nygren meddela direkt efter slutsignalen i söndags.
På måndagen gav han klartecken till spel i tisdagskvällens drabbning.
– Vi var rädda för att det var en hjärnskakning, men han har kollats och det var inget allvarligt. Han mår mycket bättre och kommer att spela, hälsar YIF-tränaren.

Smällen som Leijonberg gav Nygren renderade inte ens en utvisning.
– Det borde det ha varit. Minst två minuter. Det var en tuff match med många utvisningar. Det smällde ordentligt. Men trots allt tycker jag domarna gjorde en godkänd insats. De lyckades stävja spelet bra.