Foto: Andreas Lovén
Foto: Andreas Lovén
Foto: Andreas Lovén

Körde in i viadukt – tågtrafiken stoppad

Tyringe En lastbil med livsmedel var för hög för viadukten på Malmövägen i Tyringe och olyckan var ett faktum. Det gav återverkningar på såväl tåg- som biltrafik i ett par timmar. Sedan runt klockan 17 på måndagen flyter tågtrafiken igen.

Alarmet om olyckan kom 15.39. Lastbilen hade försökt köra under järnvägsbron men 3,4 meters höjd räckte inte och det blev tvärstopp.
De första uppskattningarna från polisen på plats var att det skulle ta minst en timme, troligen flera, innan lastbilen var bärgad och Malmövägen skulle kunna öppnas för trafik.

Under tiden räknade polisen med att få leda om trafiken. Trafiksituationen försvårades i sin tur av nedfällda tågbommar, som ytterligare beskar trafikflödet i orten.
Kollisionen med tågbron/ viadukten innebar att tågtrafiken stoppades. En reparatör skickades till Tyringe för att besiktiga bron av säkerhetsskäl.

Vid 17-tiden rullade tågtrafiken på igen. Under stoppet sattes ersättningsbussar in mellan Tyringe och Hässleholm, enligt Trafikverkets uppgifter.
Polisen hade vid 16-tiden inga misstankar om brott i samband med olyckan.

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation