Filip Helanders kontrakt går ut efter säsongen och han lär inte förlänga det. MFF letare därför redan efter en ersättare. Foto: TT/arkiv

MFF letar ersättare till Filip Helander

Fotboll Malmö FF räknar inte med att Filip Helander kommer att stanna i klubben någon längre tid.

– Han vill ut, säger tränaren Åge Hareide.
Eftersom MFF räknar med att den 22-årige mittbacken inte kan övertalas att förlänga sitt kontrakt blir därför frågan bara om han lämnar redan under sommarfönstret eller spelar ut kontraktet som gäller resten av säsongen.
Jakten på en ersättare är i full gång, inte minst för att det är 3-5-2 som gäller i Europamatcherna och det då krävs tre etablerade mittbackar.
– Vi tittar på vem, eller i det här skedet snarare vilka som kan vara aktuella och Daniel Andersson har god koll. Men det krävs en riktigt bra spelare för att ersätta Filip, poängterar Åge Hareide utan att låta särskilt orolig.
Ytterligare en norrman lär det dock inte bli.
– Där har vi nog nått gränsen nu. Helst borde vi ha en svensk spelare

Blir inte det svårt att hitta?
– Det går. Vi hittade ju Anton Tinnerholm och Isaac Kiese Thelin i Allsvenskan.
Något besked om statusen på Guillermo Molins efter veckans tester i Belgien kom aldrig på torsdagen. Han var heller inte med på träningen.
– På lördag får alla veta och det är tålamod som gäller.
– Det är viktigt att alla detaljer är klara och att vårt medicinska team får prata med teamet i Belgien och att Molins själv kan vara på plats och berätta, säger Åge Hareide.
Det tar alltså lite tid till innan alla får veta om spekulationerna om en comeback redan i U21-matchen mot BK Häcken på tisdag kan bekräftas.
Eller om återkomsten dröjer ett tag till.
Simon Kroon är i alla fall redo.
– Simon spelar nog U21-matchen på tisdag. Det gäller att inte puscha på för hårt, men vårt rehab-folk har gort det verkligen bra, säger Åge Hareide.