Guillermo Molins strålade av lycka över att vara tillbaka på fotbollsplanen igen. Foto: Claes Hall
Molins tillbaka på Swedbank Stadion. Foto: Claes Hall
Bytet Molins-Teddy Bergqvist. Foto: Claes Hall

Efter 319 dagar var Molins tillbaka i MFF

MALMÖ 319 dagar efter korsbandskadan i Serbien var Guillermo Molins tillbaka på planen i MFF-tröjan.

Han möttes av stående ovationer av nästan osannolika 1 000 åskådare i en U21-match klockan 15.00 på eftermiddagen och banderoller med texten: Allsvenskan gråter – konungens återkomst!
– Det var trevligt att se, sedan får vi se om jag kan få dom andra att gråta, sa Guillermo Molins och summerade de 39 minuterna han var med på planen.
– Jag är svinglad. Detta har jag längtat efter och det kändes bättre än jag förväntat mig.
Det var överenskommet att han skulle spela 30-45 minuter. Efter 39 minuter klev han av under nya stående ovationer och bytte med 16-årige anfallstalangen Teddy Bergqvist.
Bergqvist lyckades sedan med något tio år äldre Molins inte gjorde. Han nätade när MFF hämtade upp ett underläge på 0-2 till slutresultatet 2-2.

Men det var varken resultatet eller spelet som var det viktigaste med Guillermo Molins återkomst. Det var att han var tillbaka och utan några sviter av skadan nu kan börja varva upp inför det som ska komma.
– Jag blev mer bekväm i spelet ju längre tid det gick även om jag inte hade så mycket boll som önskat. Rycket fanns där inte riktigt, men jag försökte hitta mitt rörelsemönster och med tanke på att jag bara spelat elva mot elva en enda gång på träningarna tyckte jag att det kändes helt okej.
Guillermo Molins led också lite grann av att MFF inte startade bra. Det gjorde istället Halmstad BK som med två mål av Kwame Karikari tog ledningen med 2-0 innan det ens spelats tio minuter.

– Jag hade kanske önskat mig något fler närkamper och dueller och det hade jag kanske fått också om vi haft mer spel än vad som var fallet de första 45 minuterna.
– Men det kommer. Jag ser fram emot fler U21-matcher och det är svårt att säga om jag kan vara tillbaka i A-laget innan sommaruppehållet den 7 juni. Det är i alla fall inte omöjligt.
I den andra halvleken kvitterade MFF genom mål av Pawel Cibicki och Teddy Bergqvist, som utnyttjade en retur på skott från Cibicki. Därmed behöll MFF sin förlustnolla i U21-serien och toppar fortfarande tabellen överlägset.
Agon Mehmeti var också tillbaka efter sitt betydligt kortare skadeuppehåll och spelade 45 minuter.