Mikkel Ipsen fick inte nöjet att ta avsked från Ystads IF som en vinnare. Nu flyttar han hem till Ålborg i Danmark. Foto: Ronney lantz
IFK Kristianstad hade ett stort stöd i Österporthallen.

Tårfyllt avsked för Nygren

YSTAD Ystads IF har spelat färdigt för säsongen. Tidernas sista slutspelsmatch i Österporthallen blev också högernian Jakob Nygrens avskedsföreställning i Ystads IF.

– Jag hade hoppats på ett roligare farväl, medgav en tårfylld Jakob Nygren efter förlusten mot IFK Kristianstad med 19-26 (9-13).
Kristianstad vann alltså och säkrade en plats i SM-finalen. 3-1 totalt i matcher mot YIF i semifinalserien.
– Jag är fortfarande ung och får säkert fler chanser att nå en SM-final, funderade Jakob Nygren.

Matchen i går var hans sista i YIF. Nästa gång han kommer till Ystad blir det i bortalagets kabyss han kommer att byta om. Nu väntar ju spel i elitserienykomlingen Karlskrona.
– Jag hade önskat mer i sista matchen, absolut. Vi bjöd inte upp till riktig kamp. Tyvärr brände vi för många chanser.
Jakob Nygren fick priset som bäste YIF:are.
Med tårfyllda ögon lämnade han ÖP-scenen.
– Känslorna var blandade direkt efter slutsignalen. Samtidigt som all press efter flera tuffa matcher släppte, så var det vemodigt att påminnas om att detta var sista matchen i YIF efter sex år, sa Nygren.

Precis som för Jakob Nygren var semin i går den sista matchen i YIF för Mikkel Ibsen.
– Nu flyttar jag hem till Ålborg. Men jag har inget klart med någon klubb. Vi får se hur det blir, kanske slutar jag helt, sa Ibsen, som var rejält missnöjd med sin egen och hela lagets insats mot Kristianstad.
– En pissmatch! De fick oss att göra allt det vi inte borde. Vi mötte ett bättre lag, det är nog den analysen jag kommer att göra om några dagar.
Redan före avkast drabbades YIF av två jobsposter. Philip Nilsson kom inte till spel på grund av skada och försvarsgeneralen Linus Nilsson lämnade återbud på grund av magsjuka.
– Beskedet från Linus fick vi vid lunchtid, berättade Sebastian Seifert, YIF-tränaren.
– Men det var inte på försvaret vi förlorade matchen. Anfallsmässigt var insatsen inte tillräckligt bra. Vi var tveksamma, slarvade, brände lägen och gjorde tekniska fel. Kristianstad straffade oss med sina snabba kontringar. Samtidigt fick inte vi alls till kontringsspelet.

2 122 åskådare, de flesta hemmaanhängare, gjorde vad de kunde för att hålla YIF:s mod uppe. Anders Persson stred tappert i YIF-målet och försvaret var starkt. Problemet var bara det att Kristianstads målvakt Magnus Dahl var ännu bättre än Persson och Kristianstads försvar ännu tätare.
– Försvaret var okej, men vi fick inga lätta mål. Det var två trötta lag som möttes. Det blev mer kämpa än bra spel. Kristianstad hade mer energi, tyckte Anders Persson.
YIF ledde vid bara ett tillfälle, 5-4. Annars var Kristianstad i förarsätet. 15 sekunder före pausvilan missade Lukas Nilsson chansen att reducera till 10-12. Kristianstad kontrade och nätade till 9-13 i sista sekunden. I den andra halvleken rann IFK ifrån och till slut blev det aldrig spännande.

– Stabilt bakåt, men anfallsspelet knackade lite. Det finns mer att hämta på nio meter, sa Ola Lindgren, IFK:s tränare.
I finalen väntar Alingsås.
– Ett formstarkt lag. En fifty-fifty-match. Nu är vi i finalen. Det är bara att åka hem och slipa på saker och ting, avslutade Ola Lindgren.