”Kingen av Broadway”, Henrik Lundqvist.Foto: TT/arkiv

”Henke” tar Rangers till ny final

Krönika Agnarna har skilts från vetet och det är semifinaldags i Stanley Cup-slutspelet. Inte helt oväntat heter kandidaterna Anaheim, Chicago, NY Rangers och Tampa Bay.

Skåne hade chansen att få med tre pågar i semifinalerna, men ”Henke” Lundqvist ville annat. Henke var som vanligt Kingen i ”game 7-matchen”, obesegrad som han är i dessa sammanhang, men fy fasen vad jag lider med Capitals. Laget var bara futtiga en och en halv minut från att slå ut Rangers redan i match fem, men fick trots det läget stryka på foten. Laget förtjänade ett bättre öde.
Många anser att fjorårets semi mellan Kings och Hawks var bland det bästa som skådats i NHL-sammanhang, men serien mellan Rangers och Caps var inte fy skam den heller. Vilken underhållning fansen bjöds på

Tampa Bay fick en betydligt ”lättare” resa mot Montreal även om kanadensarna nästan hämtade upp ett 0–3-underläge. När keepern Carey Price inte står på huvudet i Montreal är dock laget rätt mänskligt och Tampa Bay vann fullt rättvist.
Att svepa svårspelade Minnesota visar återigen vilket fantastiskt slutspelslag Chicago är. Laget verkar höja sig ett par klasser när allvaret drar igång även om spelet mellan stolparna lämnar mycket att önska.
Anaheim hade den lättaste vägen till ”The Big 4” även om kackerlackorna från den kanadensiska prärien stretade emot på ett nästan heroiskt sätt. Att serien gick fem matcher får ses som en seger för Calgary som lämnade slutspelet med äran i behåll.

Låt oss nu ta en titt på de två semifinalerna:

Anaheim vs Chicago: Denna batalj har alla förutsättningar att bli en ny klassiker då vi snackar ”The Clash Of The Titans” mellan ligans två bästa lag. Vi snackar teknik och snabbhet mot ren styrka. I stället för att gå in på detaljer lär denna serie avgöras mellan stolparna. Varken Fredrik Andersen eller Corey Crawford är någon Henke Lundqvist direkt. Dansken har dock varit mer stabil än kanadensaren i slutspelet och det fäller till slut avgörande i den här sjusetaren.
Anaheim vinner 4-3.

New York Rangers vs Tampa Bay: Rangers är i semifinal för tredje gången de fyra senaste säsongerna. Dessutom har de som första lag i NHL-historien lyckats vända två raka 1-3-underlägen. Det tyder på mental styrka. Ej att förglömma är att de även har ligans bästa defensiv och Henke Lundqvist mellan stolparna. Tampa Bay har inte varit i semifinal sedan 2004, skyttekungen Steve Stamkos är ur form målmässigt (ryktas vara skadad) samt en burväktare vid namn Ben Bishop som trots sin storlek läcker rejält, ojämn som han är. Detta kan trots det bli en fantastisk serie mellan två väldigt skridskoskickliga lag. Lär gå sju matcher och då tippar man inte emot ”Kingen av Broadway”.
Rangers vinner 4-3.

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation