Mittag är på väg till PSG.
Foto: Daniel Nilsson / TT

PSG-kontraktet nära för Anja Mittag

Malmö Mycket talar för att Anja Mittag gör sin sista match med FC Rosengård på torsdag.
Anfallsstjärnan är nära ett kontrakt med Paris Saint Germain.
– Det är inget riktigt klart än. Jag har inte skrivit på något, sa Anja Mittag efter 2–1-segern mot Eskilstuna United.

Anja Mittag bekräftade på söndagen att Parisklubben är ett hett alternativ efter VM-uppehållet och att hon känt till intresset sedan början av 2015.
– Vi har haft kontakt sedan dess, mer eller mindre, berättade Anja Mittag.
Den tyska forwarden sa också att det inte finns någon annan intressent än PSG, men var i övrigt inte så sugen på att prata om sin eventuella flytt.
– Är det okej om vi tar det någon annan gång? Jag hoppas ni förstår, sa hon

Anja Mittag var mycket aktiv i toppmötet mot Eskilstuna United och borde kanske ha gjort något mål själv. Tyskan var dock inblandad i segermålet som Therese Sjögran prickade in via ribban i den 62:a minuten. Mittag vann en närkamp i straffområdet och pressade sig fram till läget där hon kunde servera Sjögran bollen.
– Jag vet inte vad försvarsspelarna gjorde, men jag fick bollen och passade Therese, konstaterade Mittag.
2–1-målet fullbordade FC Rosengårds vändning efter att Eskilstuna fått en smakstart med mål genom Gaelle Enganamouit redan i den sjunde minuten.
Kvitteringen som hängde i luften länge kom i den 41:a minuten genom Marta, som nickade in ett perfekt inlägg från Alexandra Riley.
FC Rosengård har nu sex poängs ledning efter sex omgångar.
– Jag har svårt att se någon som kan utmana Rosengård om guldet. Vi kan göra det i en enskild match, men inte över en hel säsong, sa Eskilstunas tränare Viktor Eriksson.
Anja Mittag var inne på samma linje.

Vad kan stoppa FC Rosengård?
– Vi själva, tror jag, sa Mittag:
– Det här är ett av de bästa lagen jag har spelat i. Vi har utvecklats bra och har bra passningsspel. Vi har spelat ihop oss och passar i det system som vi har för andra säsongen.
Anja Mittag fyllde för övrigt 30 år i lördags.
– Vi firade i förra veckan med Kirsten (van de Ven) och (Anita) Asante som också fyllt 30. Vi hade en stor, stor fest, sa Anja Mittag.

Webb-tv sport

×