Jens Olsson är nöjd med helgen arrangemang och mycket glad över publiktillströmningen. När han vilat ut efter kraftansträngningen ska han börja undersöka om det behövs några förändringar för att kunna behålla publiken. Foto: Anders Thall
Rikstornering med kringaktiviteter har blivit en familjefest. Foto: Jörgen Johansson Hovdala slott

Slottschefen är nöjd med rikstorneringen

Hässleholm Det blev en publiksuccé. Helgens medeltidsfest på Hovdala har stark dragningskraft och slottschefen Jens Olsson myser.
Men han är inte främmande för att göra förändringar till nästa år.

Det var ungefär 10 000 personer som besökt SM i tornerspel och alla kringaktiviteter på Hovdala.
Det är en trött Jens Olsson som, på söndagseftermiddagen, kan konstaterar att publiken strömmar in och att läktaren nere på grusplan där SM-torneringen pågår är full.
Då och då hörs hejaropen som visar att det är en initierad publik.
Det är fjärde året som SM i tornerspel avgörs på Hovdala.
Tidigare hade Hovdala riddare inhyra för arrangemang men när de fick ett bra gensvar från tornespelarna så slog man sig samman.

Och i dag är tornerspelet ryggraden i helgen aktiviteter.
Jens Olsson hade tänkt gå omkring bland publiken och göra en koll vad folk gillar med att besöka evenemanget och eventuellt vad de saknar. Men det bli för lite tid konstaterar han. Hovdalas organisation är liten i förhållande till publiktillströmningen och till och med slottschefen få ta på sig jobbarbyxorna.
– Men jag har kontakt med både riddare och knallar och de är för det mesta väldigt nöjda med arrangemanget, säger Jens Olsson.

Han säger sig vara öppen för förändringar av arrangemanget men är också stenhård när det gäller att hålla en hög kvalitet.
– Det ska vara genuint. Om vi tar in krimskrams så kommer både knallar och riddare att reagera. Och det är viktigt för Hovdala att vi inte dippar i kvalitet.
Jens Olsson anser att orådet kring Hovdala tillåter arrangemanget att expandera men organisationen på slottet är för liten.

Parkeringen har också varit ansträngd under helgen men den tror han kan bli större om det behövs.
En förutsättning för att publiken ska söka sig till tornerspelen är vädret.
– Vi har haft bra väder vid samtliga tillfällen. Men om det blir blåst och ösregn vet jag inte om vi kan genomföra SM-tävlingarna.

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation