25-åring döms till fängelse för misshandel

Kristianstad En 25-årig man i Åhus döms till sex månaders fängelse för misshandel, olovlig körning och rattfylleri i Kristianstads tingsrätt.

Mannen döms även att betala skadestånd till en man som försökte stoppa honom när han skulle köra sin bil narkotikapåverkad.
Sommaren 2013 var den dömde på en fest tillsammans med sin flickvän och några kompisar. Flickvännen blev svartsjuk och slog till 25-åringen som då delade ut ett kraftigt slag i magen på henne så hon föll ihop.
I förhören tog flickvännen 25-åringen i försvar och menade att vittnena till misshandeln hade förmåtts att vittna falskt av hennes mamma mot den dåvarande pojkvännen.
Men vittnenas redogörelse var så samstämmiga att tingsrätten bedömde det som sant. Flickvännen blev misshandlad, menar tingsrätten. mannen nekar till brottet.

Förra sommaren var 25-åringen ute och körde bil och stannade vid en bensinstation. Flera personer såg att han var narkotikapåverkad och försökte få honom att inte köra vidare. En man ställde sig framför bilen. Då drog 25-åringen iväg och körde på mannen som skadades i knäet.
För det döms 25-åringen för misshandel och ska betala 5 000 kronor i skadestånd till mannen. Eftersom han var påverkad av amfetamin döms han även för rattfylleri.
I höstas hittade polisen cannabis i 25-åringens bostad, som han även hade brukat. Han döms för ringa narkotikabrott för det.

25-åringen är tidigare dömd för misshandel och narkotikabrott. I januari förra året dömdes han till två månades fängelse samt skyddstillsyn för stöld, försök till våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott.

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation