Johan Enger, för dagen stins, tillsammans med Marie Birkén, som är nöjd med nya arbetsplatsen i gamla stationshuset.

Stationshus blev servicekontor

SÖSDALA Det fick beställas fler tårtor för folk strömmade in under invigningen av Servicekontorets nya plats i gamla stationshuset.

Marie Birkén, samhällsvägledare, som kan Sösdala på sina fem fingrar stod i centrum och fick ta emot många kramar från glada sösdalabor.
Det hade utlovats en relik från den tid då stationen fungerade som järnvägsstation. Och reliken kom i form av Johan Enger i stinskläder med spaden i högsta hugg.
Inte bara stinsen kom. Tre kommunalråd fanns på plats och öste lovord över Sösdala. Förskolebarn, Sösdalas framtid, frossade i tårta och kakor och medverkade med eget projekt med rubriken Naturens skatter.

Bland besökarna fanns Karl Ahlgren som tror det blir bra med servicekontoret i de nya fräscha lokalerna.
– Det behöver hända något i Sösdala, sa Ahlgren som tycker att det borde byggas mer i samhället.
Glad var förstås Marie Birkén som har jobbat på kontoret sedan 2007 och vet vad sösdalaborna har mest bekymmer med.
– Mycket handlar om gator och vägar. Ibland behöver människor hjälp med att kanske fylla i blanketter eller ta ut något som kommit till dem via dator. Alla har ju inte dator.
På väggarna hängde konst av Emelie Ånskog.
– Lokalerna inbjuder till konstutställningar och här vill vi fortsätta att presentera lokala konstnärer, sa Marie Birkén.
Framöver blir det också turistinformation i bygget.
– Jag tar emot information om vart turisterna kan vända sig och för den vidare, lovar Marie Birkén, som ser fram mot att jobba i de nya lokalerna.

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation