MFF:s Jo Inge Berget och Häckens Ivo Pekalski under torsdagens allsvenska fotbollsmatch mellan Malmö FF och BK Häcken. Foto: Andreas Hillergren / TT

Ivo Pekalski: En speciell känsla

Malmö Ivo Pekalski återvände till Swedbank stadion för andra gången sedan han lämnade MFF inför förra säsongen.
Och det blev en ny seger för Häckenmittfältaren.

– Klart det känns kul att vinna matcher och eftersom det här har varit min gamla hemmaplan så känns det såklart extra speciellt. Vi är ett av få lag som försöker spela mot MFF och det är nog därför de får problem. De är inte vana vid det, sa Ivo Pekalski.
Han hade en mycket defensiv roll på innermittfältet.
– Peter (Gerhardsson) är väldigt flexibel med sina direktiv. Vi visste att de är farliga med sina anfallare och kommer in centralt med sina kanter, speciellt Eikrem. Det blev mer cementerat defensivt.
Pekalski har kommit igång i Häcken den här säsongen och trivs centralt med bröderna Simon och Samuel Gustafson.
– Vi tycker alla om att spela fotboll och är trygga med bollen. Vi har den biten och nu börjar vi mer och mer få den andra biten, att göra jobbet för varandra. Det har varit ett problem i början. Det är riktigt bra fotbollsspelare som har kvaliteter. Det är kul att försöka hänga med, sa Ivo Pekalski, gärna mindes MFF:s senaste seger mot Häcken 2011:
– Vi spelade tre matcher på fem dagar och det blev 1–0.