Malmö FF satsar tio miljoner på Stadion. Arkivbild

MFF satsar tio miljoner på Stadion

Fotboll När MFF på onsdagen höll ett medlemsmöte stod de närvarandes stolar på en investering.

En stor renovering av golvet och mattan i den gigantiska restauranglokalen 1910 är nämligen en av sakerna MFF satsat sina många Champions League-miljoner på.
– Totalt plöjer vi ner tio miljoner i förbättringar och uppfräschningar av Swedbank stadion och lokalerna som finns där, berättade Håkan Jeppsson för Skånskan SPORT efter mötet.

Det kan dessutom bli mer. I början av juli ska ledningen ha ett avstämningsmöte för att se vilka andra åtgärder klubben ska ta chansen att genomföra.
– Vi får se vad vi ska ta chansen att göra. En viktig sak ingår redan i de tio miljonerna och det är en förbättring av klubbens kontorslokaler. Vi ska även ta chansen att samla verksamheten. MFF i samhället sitter nu uppe i en hörna. Alla bör jobba på samma ställe och ha kontakten med varandra, förklarade Håkan Jeppsson.
Just MFF i samhället vill MFF-ordförandem lyfta fram ännu mer.
– Deras aktiviteter är för lite kända. I snitt är de en om dagen året runt och det märks för lite.

Förutom det nya golvet i och uppfräschningen av 1910 är ombyggnaden av supportertorget redan klar.
I övrigt ska de tio miljonerna som sagt användas till en ombyggnad av MFF:s kontorslokaler.
Dessutom vill man fräscha upp gångarna från supportertorget till övriga delar av läktaren, lägga nytt golv på översta våningen i tornet vid entréerna F, G och H plus utföra en renovering av mediautrymmet.
– Vi har ju även en allt större skolverksamhet att ta hänsyn till. De ska också ha goda utrymmen, poängterar Håkan Jeppsson.