Kenta Jönsson och hans ögonsten "Vraket".
Polisen fick oväntad förstärkning. Några gripanden utförde dock inte denna patrull.
Glada pågar från Skurup. Ingen raggarträff är komplett utan ljummen burköl.
4 000 bilar trängdes på Hässleholmsgården från klockan nio på morgonen.

Power Meet lockade 10 000

Hässleholm Knappt 4000 bilar och 10 000 besökare.
Power Meet befäste sin starka hållning i Hässleholm och bjöd på godis för de med smak för både välkromade lyxjänkarbilar och de med en fäbless för rostiga och rustika godbitar.

Hotellen var fullbokade. Vandrarhemmen överbelagda. Campingplatserna hårdvaluta.
När Poweer Meet arrangerades i Hässleholm under lördagen var det startskottet på en hel säsong för jänkarbilsfrälsta rundresande.

Kenta Jönsson från Kallinge var en av dem som längtat lite extra. I november inhandlade han en gnutta speciell bil från en utmattad värmlänning i Sunne.
– Han hade importerat en Cheva av Bel Airs snikmodell, en Chevrolet från 1955. Men allt strul med att få den registrerad hade gett honom psykbryt, så jag köpte den färdigreggad.
”Vraket”, som Kenta med kärlek i rösten kallar sin flerfärgade pärla, var då inte i kördugligt skick.
– Bilen var krockskadad både fram och bak. Den var rostig och gick på tre cylindrar. Under vintern riktade jag ut krockskadorna och lät behålla den rostiga charmen. Bara att få den att gå är jag nöjd med och folk lär lägga märke till denna något udda modell. Dock dricker den mycket soppa, märkte jag. Det tog en hel 50-literstank från Kallinge till Hässleholm, sa Kenta och lutade sig mot ”Vraket” – som framstod som en trebent smutsig blandras på en pudeluppvisning.

Men det är också en del av charmen under detta poweermeet, en slags rikskonferens för raggare och bilentusiaster av största allmänhet. Kärleken vibrerade likt bensinångorna över hela Hässleholmsgården där festligheterna som vanligt hölls. Trots en relativt hög konsumtion av öl och annat så märktes ytterst lite, om ens något, bråk. I värsta fall somnade någon i baksätet.
– Det är det bästa med sådana här träffar. Man blir som en enda stor familj. Och kan man vara annat än lycklig på den här vackra platsen med alla vackra människor och bilar, frågade sig Kenta Jönsson.

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation