TFF-anfallaren Salif Camara Jönsson på väg att placera in 1–4, vilket också blev slutresultatet i Landskrona. Foto: Claes Hall

Effektiviteten segervapnet

Fotboll Serieledande Trelleborgs FF tog en tung bortaseger i derbyt mot Landskrona Bois.
Avgörande för TFF var effektiviteten – fyra lägen innebar fyra mål och vinst med 4-1.

– Vi är inne i en god trend och därför kan vi sy ihop matchen trots att vårt försvarsspel i första halvlek var mindre bra, säger TFF:s tränare Patrick Winqvist.
Landskrona Bois var det bättre laget i den första halvleken och bjöd på rak och enkel anfallsfotboll inför 2007 personer på ett soligt Landskrona IP. Trots spelövertaget var det TFF som tog ledningen i den tionde minuten genom Zoran Jovanovic. Målet kom till efter slarv i hemmaförsvaret – något den kylige Jovanovic inte var sen att utnyttja när han placerade in bollen bakom Jonas Sandqvist i Bois-målet. Matchbilden förändrades inte nämnvärt efter målet – hemmalaget fortsatte att skapa målchanser, dock utan att visa upp samma kyla som bortalaget. Man kunde dock kvittera i den 16:e minuten efter ett misstag i TFF:s försvar.
– Bois var bäst i den första halvleken och straffade oss. De gjorde oss dåliga helt enkelt och därför var jag tacksam att vi hade ledningen i paus, säger Patrick Winqvist.

Ledningen hade man tack vare ett mycket skickligt anfallspar i Salif Camara Jönsson och Zoran Jovanovic. Den senare gjorde lagets båda mål i den första halvleken men Camara Jönsson briljerade som bollmottagare.
– Första halvlek var inte bra och det fick vi höra av tränaren i paus. I andra spelar vi mycket bättre tycker jag. Vi överlåter spelet till Bois men kontrollerar ändå matchen, säger Salif Camara Jönsson.

Det matchavgörande 1-3 målet kom i den 63:e minuten då Camara Jönsson vann bollen – som så småningom hittade ut till Furkan Motori. Motori placerade behärskat in bortalagets tredje mål för kvällen. Efter det var det hängande huvuden i hemmalaget och ett bortalag med full kontroll. Camara Jönsson avslutade matchen med ett drömmål i den 90:e minuten.
– Det är egentligen mitt enda läge i matchen men det räckte den här gången. Deras mittback glidtacklar och då stannar jag upp innan jag placerar bollen i bortre. Rätt snyggt, avslutar Salif Camara Jönsson.
I och med segern tog TFF ett fast grepp om förstaplatsen i division 1 södra. Man leder nu tabellen med sex poäng före Oddevold.

Webb-tv sport

×