Dieseltjuvar körde på lastbilschaufför

Billeberga En lastbilschaufför som under natten till onsdagen försökte avbryta dieseltjuvar som höll på att stjäla diesel från hans lastbil blev påkörd av tjuvarna.

Den 38-årige lastbilschauffören upptäckte stöldförsöket när han kom ut från sitt hus. En för honom okänd man syntes vid lastbilens tank där slangningsutrustning monterats. Lastbilschauffören ropade åt mannen som direkt sprang mot en bil som stod parkerad en bit bort.

Bilen kör i riktning lastbilschauffören som ställde sig i vägen för att förhindra bilen att köra vidare. Bilens förare kör då på honom och smiter. Enligt chaufförens uppgifter fanns minst två personer i bilen.

Ambulans som larmats till platsen undersökte lastbilschauffören som inte var så pass skadad att han akut behövde föras föras till sjukhus. Däremot klagade han bland annat på smärtor i en arm. Polisen har beslagtagit den slangningsutrustning som tjuvarna lämnade kvar, liksom en släpvagn som också lämnats kvar.

Händelsen rubriceras som grov misshandel samt försök till stöld av diesel.

 

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation