Malmös Erdal Rakip gör sitt första allsvenska mål. Foto: Fredrik Sandberg / TT
Malmö FF:s Anton Timmerholm (tv) jagas av GefleIF FF:s Jacob Ericsson. Foto: Fredrik Sandberg / TT
Malmöjubel efter Erdal Rakips 0-1-mål. Foto: Fredrik Sandberg / TT
Malmös Markus Rosenberg. Foto: Fredrik Sandberg / TT
Malmö FFs: Markus Rosenberg kontrollerar bollen under onsdagens allsvenska fotbollsmatch mellan Gefle IF och Malmö FF på Gavlevallen i Gävle. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Tre nya poäng till Malmö FF

Fotboll Malmö FF vann den svåra bortamatchen mot Gefle med 2-1 och visade därmed att formsvackan nu definitivt är över. Segerskytt blev mittbacken Erik Johansson.
- Det är förstås alltid roligt att göra mål, men jag börjar bli vann, sade Erik Johansson, med ett stort leende efter matchen på den ny arenan Gavlevallen.


Han gjorde ju också ett mål i 3-0-triumfen över Åtvidaberg och var naturligtvis belåten med att det blivit en ny seger.
– Vi gjorde en bra match i kväll. Framförallt före pausen förde vi matchen. Vi spelade snabbt och tvingade motståndarna att springa mycket. Efter pausen kom vi väl inte riktigt upp i samma standard men totalt sätt så är jag ändå nöjd och tycker att vi vann rättvist, sade Erik Johansson.
Även gästernas ledningsmål i den första halvleken gjordes av en spelare som inte tidigare förekommit i målprotokollet.
– Det kändes väldigt bra att göra mål. Det var ju mitt första i allsvenskan så visst var det speciellt för mig, sade Erdal Rakip.
– Jag placerade bollen i det bortre hörnet och kände mig ganska säker på att målvakten inte skulle hinna dit och ta den. Och det stämde ju, bollen gick in. Först kändes det nästa som på träning, men sedan tittade jag upp på läktare och såg publiken som jublade. Det var en skön känsla, tillade Erdal Rakip, som var nöjd med sin spelmässiga insats.

Även Malmös tränare Åge Hareide var belåten efter slutsignalen.
– Att vinna här i Gävle det är stort. Vi har ju inte lyckats speciellt bra här tidigare så det var en viktig seger för oss, sade MFF-tränaren och fortsatte:
– Dessutom var ju Gefle obesegrade här hemma den här säsongen före den här matchen, så det understryker väl att vi gjorde en mycket bra insats i kväll.
Han var speciellt nöjd med den första halvleken då gästerna dominerade och skapade ett flertal goda möjligheter.
– Vi hade ett snabbt och bra passningsspel och vi höll bollen inom laget på ett utmärkt sätt. Efter pausen hamnade vi lite för långt ner i banan och fick därmed i lite mera problem. Men totalt sätt är jag nöjd. Segern innebär också att vi hänger med i toppstriden. Den ger oss lite lugn och ro inför matchen mot Djurgården, sade Åge Hareide.

Den första halvleken dominerades av gästerna men efter pausen lyfte Gefle upp spelet och kvitterade genom Johan Bertilsson.
Malmös segermål tillkom efter en hörna i den 80:e minuten. Hörnan var dock helt feldömt och det fick hemmatränaren Roger Sandberg att flyga i luften.
– Direkt efter matchen gick jag fram till domaren och sa vad jag tyckte att han hade gjort en mycket dålig match. Han höll förstås inte med om det men det var inte bara den feldömda hörnan som jag då tänkte på. Det var ytterligare några händelser som var helt fel, sade Roger Sandberg och fortsatte:
– Jag skyller inte nederlaget på domaren, Malmö vann av egen kraft, men segermålet kom till efter ett feldomslut och det måste man påpeka, underströk Gefletränaren.
– Vad hans insats berodde på vet jag inte. Kanske var det ett utslag av lillebrorsyndromet, sade Roger Sandberg.

Åge Hareide ville inte ta ställning i kritiken mot domaren men ansåg att varje domare förstås gör sitt bästa och att de försöker att behandla alla lag lika.
Roger Sandberg menade dock att visst kan en domare bli påverkad av de spelare han möter.
– Om till exempel Markus Rosenberg säger något så  är det kanske ett tyngre uttalande än om någon annan i ett annat lag gör det, sade Roger Sandberg.
Att hörnan var feldömd var de flesta överens om men att Malmö FF ändå vann rättvist rådde det dock ingen tvekan om.