Två 13-åringar misstänks för mord

Varberg Två 13-åriga pojkar misstänks för mord på en 65-årige man som hittades död i Derome utanför Varberg på tisdagen
Polisen har bland annat hittat ett föremål nära brottsplatsen som kan knytas till en av pojkarna.

Båda pojkarna, som var på rymmen från ett familjehem i Varberg,  hämtades på tisdagskvällen på adresser i Göteborgsområdet. De båda fördes till Varberg för förhör, men vad som framkommit där lämnar polisen inte ut.
Det var vittnesuppgifter och föremål som knyts till en av pojkarna och som anträffades i närheten av brottsplatsen som ledde polisen till de båda nu misstänkta pojkarna.
Polisen vet ännu inte hur länge mannen varit död.
– Vi har inte lyckats fastställa när det här har inträffat men det handlar om max några dagar, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i Halland till Hallands Nyheter.

Eftersom ingen av pojkarna är straffmyndig blir det socialtjänstens uppgift att ta hand om dem. Polisen kan dock under utredningen hålla förhör med dem. Bland annat för att utröna skuldfrågan och om någon straffmyndig person är inblandad.

Det var klockan 11.13 på tisdagen som polisen larmades om ett misstänkt inbrott på en gård i Varbergs kommun. I samband med detta anträffades en 65-årig man död i fastigheten. Det var en anhörig till mannen som anträffade honom. Den döde mannen bodde på gården.

– Det är ytterst ovanligt att så unga personer misstänkts för ett så grovt brott som mord. Vi måste metodiskt fortsätta samla spår från brottsplatsen för att få en bild av händelseförloppet. Samtidigt håller vi förhör med pojkarna som nu är omhändertagna av socialtjänsten, säger polisens spaningsledare Cecilia Bergsten chef för grova brottsgruppen i Halland till polisens webbplats.

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation