Publikbild Siesta festivalen 2005

Siesta i konkurs

Hässleholm Siesta-festivalen vid Hässleholmsgården den 3-4 juli blir inställd. This is Hultsfred bjuder på biljetter.

Arrangerande Kulturföreningen Markan i Hässleholm har i dag, torsdag, lämnat in en konkursansökan till Hässleholms tingsrätt.
1 768 biljetter har hittills sålts. Arrangörerna hade beräknat, att cirka 4 500 biljetter behövde säljas för att Siesta skulle gå runt. Man hade förhoppningar om bättre försäljning alldeles före Siesta.

Ansvariga på Markan uppger i ett pressmeddelande, att det är kraven på förskottsbetalning till artistbolag och andra leverantörer som nu knäckt ekonomin.
För två år sedan tvingades arrangörerna ställa in, men i fjol genomfördes ett mindre arrangemang på det tidigare regementsområdet T4 i Hässleholm.

Festivalgeneralen Micke Fredholm sjukskrevs för några veckor sedan. Sedan dess har en grupp andra huvudfunktionärer jobbat hårt med arrangemanget, men nu gick det inte längre.

Förra gången Siesta ställdes in gick ett antal festivaler ut och erbjöd antingen gratis biljetter eller nedsatta diton till alla med Siestabiljett. Så gör även denna gång småländska festivalen This is Hultsfred.
”Vi kommer kanske behöva ställa fram ett par extra toaletter och öppna ännu en entréfålla…MEN… vi kan inte bara sitta och titta på när en liten festival, inte helt olik vår egen, går omkull – utan att försöka hjälpa till. Så vi erbjuder fri entré till This is Hultsfred, för alla som kan visa upp en Siestafestivalen-biljett för 2015 och vi hoppas verkligen att Markan-gänget kommer tillbaka på banan snart igen!” skriver man på sin Facebook-sida.

Webb-tv kultur