John Guidetti jublar efter att ha kvitterat Italiens ledning. Photo/Matthias Schrader
Isaac Kiese Thelin, right och Federico Viviani i duell Foto: Matthias Schrader

Trots underläge – Sverige vann

Fotboll Sverige fick en drömstart på U21-EM
Vinst med 2-1 mot Italien sedan Isaac Kiese Thelin satte 2-1 på straff.

.

Men det såg tufft ut efter den första halvleken. Underläge 0-1 och en spelar utvisad sedan Alexander Milosevic orsakat straff och visades ut efter att ha kapat Andreas Belotti i eget straffområde. Domenico Berardi stegade sedan fram och tryckte in 1-0 från straffpunkten.
Men i den andsra halvleken tog Sverige för sig mer och flyttade fram positionerna.
I den 56:e minuten slog Imad Khalili en lång hörna till Oscar Lewicki som sköt mot mål där John Guidetti som stötte in kvitteringen.
Tio minuter från slutet fick Stefano Sturaro rött kort efter att ha gått till attack mot Mikael Ishak. Ett par minuter senare fick Sverige straff sedan Ishak sprungit sig fri och rivits ner av målvakten Francesco Bardi.
Isaac Kiese Thelin tog straffen och gjorde 2-1
– Det här är fantastiskt skönt. Jag måste ge en stor eloge till fansen också. Det kändes som om vi spelade på hemmaplan. De ger oss stödet som gör att vi kan skapa det där trycket på slutet. Vi sprang våra hjärtan ur oss där ute, vi gav allt, säger John Guidetti till TV4.

Webb-tv sport

×