Katie Malik skriver dagbok på skd.se Foto: Danielle Barnum

”Vi gjorde ett hemmagjort Allt för Sverige”

På tisdagseftermiddagen gjorde vi ett hemmagjort Allt för Sverige. Vi reste vi för att besöka byn som min morfars farfar fars familj kom från, Östra Kärrstorp. Jag fick se stället där familjen bott. Min morfars farfars far Ola Larsson var åbo i Rönås. Det var hans son Anders Olsson som emigrerade till USA och senare gifte sig med Elna Persdottir. Det står inte längre något hus där Ola Larsson en gång bodde, men vi fick se jordbruksmarken och det fanns några riktigt gamla träd på platsen. Förmodligen stod många av dem redan när mina förfäder bodde där. Min man och jag fick vandra omkring där ostörda. Det var skönt att kunna röra sig utan att ha kameror omkring sig som vi hade när vi spelade in Allt för Sverige.
Att vi kunde göra detta beror på att en av mina släktingar är släktforskare och han har spårat vår gemensamma familj tio generationer tillbaka. Han har också gjort kartor där han märkt ut ställen där släkten bott med cirklar. Det är väldigt fint gjort.

På onsdagen väntar mer möten med släkten. En av mina släktingar som jag träffade i julas när vi var här och spelade in julprogrammet av Allt för Sverige, men som vi inte hunnit träffa ännu, ska bjuda oss på lunch. Sedan ska min kusin, som vi bor hos, ta med oss till sitt gym. Hon är personlig tränare. Det är ett gym där man verkligen kan utmana sig själv och det passar ju bra, inte minst med tanke på utmaningen som väntar mig när jag ska bestiga Kebnekajse.
I kväll ska jag jobba mer inför konserten i Lunds domkyrka på söndag. Min röst är i god form och jag vill bara att det ska kännas bekvämt med svenskan inför konserten. Det kommer att bli i stort sett samma program som jag sjöng i Västra Sallerups kyrka. Det blir bland annat Oh store Gud och I denna ljuva sommartid. En psalm som många föreslagit för mig att sjunga och som jag verkligen tycker om är En vänlig grönskas rika dräkt. Den är verkligen en av mina favoriter.
Det här är min sista dagbok i Skånska Dagbladet. Trevlig sommar!
Kram från Katie

Läs mer från Katies dagbok här, här, här och här

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation