Nio ton kyckling återkallas

NYHETER Ett produktionsfel har inträffat i Guldfågelns fabrik i Mörbylånga och nu väljer företaget att återkalla nio ton kyckling. Metalldelar lossnade från en maskin och kan ha hamnat i ett tiotal kylda förpackningar med kyckling.

De produkter som drabbats av felet har förpackningsdatum mellan den 29 juni och den 1 juli. Konsumenter som har kyckling med dessa aktuella datum ska inte äta kycklingen, utan i första hand lämna tillbaka den till den butik där den är köpt eller höra av sig till Guldfågelns kundtjänst.

I ett pressmeddelande förklarar företaget att de beklagar vad som hänt. De vill dock understryka att det rör sig om totalt cirka tio förpackningar som kan innehålla metalldelar men att det ändå återkallar så stor mängd kyckling som en säkerhetsåtgärd. Enligt företaget ska de också ha åtgärdat problemet och har extra kontroller för att det inte ska hända igen.

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation