Under helgens Fröja Thing kommer hela familjen att kunna roa sig. Förutom att titta på när vikingar kämpar mot varandra så kan man också få prova på själv. Allt från bågskytte och yxkastning till olika typer av hantverk. Arkivbild

Vikingamarknad i helgen till Fröjas ära

Löddeköpinge
I helgen arrangeras Fröja Thing i Lödde. Vikingamarknaden är till för att hela familjen ska kunna roa sig. Här bjuds på att från fighting och yxkastning till sagoberättande.

För tusen år sedan samlades vikingarna till thing.
Lotta Jonson, verksamhetsansvarig på Vikingatider i Lödde, förklarar att det handlade om att lösa frågor och problem. Samtidigt som man gjorde detta passade man på att förlusta sig och sälja hantverk.
Det är denna marknadstradition som Vikingatider återupptar. Fröja Thing arrangerades av Vikingatider redan på 90-talet, men nu är ambitionen att det ska bli ett årligt arrangemang. Nyligen har man inlett ett större samarbete mellan Foteviken och Trelleborgen.
– Vi samarbetar kring marknadsföring och annat.
Marknaden har öppet lördag och söndag klockan 11-17. Besökarna kan prova på bågskytte, yxkastning, fighting och olika spel. Barnen kommer att kunna få lyssna på sagor och delta i verkstaden där de kan göra gjutningar och annat.
Det blir ponnyridning också, men då med moderna sadlar.
Entré är 60 kr, barn under 13 år betalar 40 kr.

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation