Minna Telde blev mamma till lilla Sally för tre månader sedan men redan nu siktar Minna på EM. Foto: Christel Behrmann

Först mamma sedan EM

FALSTERBO För tre månader sedan blev Minna Telde från Veberöd mamma igen. Men redan har hon hunnit bli trefaldig nordisk guldmedaljör och nu siktar hon mot EM.

– Jag ammar lilla Sally till hundra procent. Med bra organisation fungerar det att kombinera ridningen med att vara mamma, säger Minna.
Hon gör ingen hemlighet av att det är EM som är det stora målet i år.
– Jag hoppas att jag kan vara en av de bästa här i Falsterbo så jag blir uttagen, säger hon.

Själv tycker hon att hon har en bit kvar till fysisk toppform, även om hon ganska snart efter förlossningen drog igång med eget träningsprogram. Bästahästen Santana är i alla fall redo för de stora uppgifterna redan nu.
– Medan jag var gravid reds han av Einar Kristoffersson. Det kliade i fingrarna att stå på marken och inte kunna rida själv. Men Einar har gjort ett fantastiskt jobb, det visade sig ju vid NM, säger Minna.
Den svarta och enögda hingsten Santana hade tendens att bli i hetaste laget på tävlingsbanan.
– Nu har han mognat och han tar med sig det lugn han har hemma, berättar Minna.
Hela det svenska dressyrlandslaget är på plats i Falsterbo och huvuduppgiften är den lagtävling som avgörs på lördag. Tävlingarna är dessutom en obligatorium för de ryttare som aspirerar på en plats i EM. Om inget oförutsett inträffar kommer tre fjärdedelar av laget att bestå av Tinne Vilhelmson-Silfvén på bästahästen Don Auriello, Patrik Kittel på Deja och Minna Telde på Santana.