Chad Patons dröm om ett mikrobryggeri har gått i uppfyllelse.
Malten spelar stor roll för ölets karaktär.
I september är det första ölet färdigt.
Det odlas Humle i trädgården.
Frun Lisa med barnen Oscar och Ida stöttar Chad i arbetet.
Just nu står mycket av utrustningen på bakgården. Snart ska de flyttas in på nyrenoverade bryggeriet.
Chad Paton.

Nu blir drömmen om bryggeriet verklighet

Svedala Chad Paton har under flera år drömt om att öppna ett eget ölbryggeri. Nu har drömmen blivit verklighet och i september ska den första ölen vara färdig.

Redan under studietiden för mer än 15 år sedan fick Chad Paton ett intresse för att brygga öl. Intresset bara växte och nu är det äntligen dags för honom att öppna sitt eget bryggeri.
– Jag är exalterad, samtidigt som det både känns overkligt och lite nervöst. Jag har drömt om detta länge så det är lite svårt att fatta att det äntligen är i hamn, säger Chad Paton.
Hans bryggeri kommer att ligga precis vid stationen och är just nu under renovering. Där blir inflyttningsklart tidigt i augusti.
– Om allt går som planerat är första ölen färdig i september, säger Chad Patron
I bassortimentet ingår en India Pale Ale, en Pale Ale, en Brown Ale och porter.
Första satsen blir 400 liter. Det är inte så mycket jämfört med andra bryggerier som kan brygga uppemot tusen liter. Men Chad Paton tror på att skynda långsamt.
– Det är min filosofi. Jag vill börja i liten skala för att sedan växa. På sikt har jag målet att det här ska bli min heltidssyssla, säger han.
Trots att det egna bryggeriet inte har öppnat än så har han i mer än ett år sålt sitt öl under namnet ”Chad beer” till krogar i Malmö.

Chad växte upp i Australien. Det var när han träffade sin fru Lisa som han bestämde sig för att flytta till Sverige. Här blev det först en lägenhet i Malmö innan flyttlasset bar dem vidare till Svedala för ungefär två år sen. I dag har de barnen Oscar och Ida tillsammans.
– Jag har haft tur och fått mycket stöd från min familj i min besatthet som är ölbryggning, säger han.

Det är inte bara familjen som har varit stöttande i processen. Runt omkring träffar Chad människor som önskar honom framgång.
– Det är många som är positiva. Svedala har aldrig haft ett bryggeri, så jag tror att folk tycker att det är spännande att få hit ett eget, säger Chad Paton.
Just nu råder en viss bryggeritrend och nya mikrobryggerier öppnas här och var med jämna mellanrum. Ändå menar Chad Paton att konkurrensen inte är något problem.
– Man kan tro att vi tävlar mot varandra. Men sanningen är att det är ett bra samarbete och mycket hjälpsamhet, säger han.

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation