Hasse Andersson på Sommar Rock i Svedala. Foto: Claes Hall
Hasse Andersson på Sommar Rock i Svedala. Foto: Claes Hall

Skyfall stoppade inte festivalyran

Svedala Det som skulle bli en solskenshistoria höll på att regna bort när portarna slogs upp till årets Sommarrock. . Men trots det dåliga vädret strömmade festivalsugna besökare till Svedala för att få festa långt in på natten.

– Jag säger som min gode vän Tomas Ledin, sommaren är kort. Och i år varade den bara 36 timmar, säger Dan Hylander under en paus mellan låtarna på årets första spelning på stora scenen.

Förra året var vädergudarna inte på Sommarrockens sida och hela lördagen regnade bort. Inte heller i år under festivalens första kväll under gårdagen hade arrangörerna någon tur med vädret.
Regnet piskade ner från öppning och en bra bit in på kvällen.
– Vi har haft otur och det har varit riktigt tungt jobb nu på förmiddagen. Blåsten och regnet har verkligen ställt till det för oss. Staket har vält och vi har varit tvungna att använda mycket träflis, säger arrangör Markus Lindberg.

Trots det var det många festivalsugna besökare som trotsade det trista vädret för att få en härlig kväll. Skyfallet och det leriga underlaget gick undkomma i ett av festivalens många tält. Här kunde de blöta och hungriga besökarna mumsa i sig såväl hamburgare som tacos och kanske en öl.
– Vi bryr väl oss inte om regnet, vi är ju här för att ha roligt, säger Stina Wicander.
Hon har precis kommit till festivalområdet tillsammans med Magnus Rothen och Karin Gullstrand.
– Vi är här varje år. Det är så himla roligt, säger Stina Wicander.
I dag är de framförallt här för att se Dan Hylander och K.R.A.M.
– Och Hasse Andersson förståss, säger hon.

Ett fullspäckat schema tvingade Hasse Andersson till en storstilad entré när han bara halvtimmen innan sin spelning anlände till festivalen i helikopter.
– Det är ju ganska häftigt att han gör det där, utropar Joakim Lindvall.
Men själv vill han helst se Corroded och ett av Sommarrockens stora headlines i år, Hardcore Superstar som spelar sist under kvällen.
– Mixen på musik är en Sommarrockens största styrkor, säger Joakim Lindvall.
Det är inte bara musiken som det är en stor mix på, utan även människorna. Här samlas barnfamiljer med barnvagnar, pensionärer och ungdomar som alla samlas framför scenerna och dansar till musiken.
– Det är ju en av Sommarrockens största styrkor. Här har alla roligt tillsammans, oavsett ålder, säger Markus Lindberg.

Det var inte bara musik på festivalen. Lite i skymundan höll Ung Cancer till. De samarbetar med festivalen för fjärde året i rad
– Det ryms mycket kärlek på den här festivalen och det brukar vara många som engagerar sig i vårt arbete och visar sympati, säger Fredrik Sandevärn från Ung Cancer.
I dag fortsätter festivalen med bland andra Ola Salo och Joddla med Siv.

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation