Maria Gretzer hoppades mycket på sin Fecybell och det blev felfri omhoppning och en femteplats i Scandinavian Open för det femåriga stoet. Foto: Christel Behrmann

Ericssons dröm gick i uppfyllelse

FALSTERBO  Amanda Ericsson från Halmstad är regerande svensk inomhusmästare i hoppning. Men att vinna i Falsterbo var nästan roligare än SM-guld.
– Jag har ju drömt om det här i tio år, sa hon.

Det var rena slumpen att drömmen gick i uppfyllelse för Amanda. Själv hade hon bara med sig två sexåringar till Scandinavian Open och ingen av dem gick till final. Men inför femåringarnas andra kval ringde ryttaren Claes Brudefors.
– Han sa att han blivit knockad av en av sina andra hästar och kunde inte rida Deelside Incognito och frågade om jag kunde hoppa in. Jag sa, att om jag kvalar in hästen i finalen, då ville jag rida den där också. Det fick jag, berättade Amanda.
Hon hade aldrig tidigare ridit hästen men hittade rätt direkt, och nu vill hon inte lämna tillbaka den.
– Claes har lovat att jag ska få fortsätta rida den och det ser jag fram emot, sa Amanda.

Hon red så fort i omhoppningen att hon till och med var ansbbare än Malin Baryard-Johnsson.
– Men jag är glad ändå. Carla Bruni är en extrem talang som jag hoppas mycket på, sa Malin.
Det var skånske Jörgen Larsson som hittade Carla Bruni och tipsade familjen Baryard om hästen.
– Jörgen sa att det var en riktig Malin-häst. Och han visste ju, han hittade ju också Tamina till mig.
Trea var norska Benedikte Endresen, 21, och liksom Amanda Ericsson fick hon ritten i sista stund.
– Pappa Stein skulle ha ridit här i Falsterbo men i förra veckan fick han ont i ryggen, så jag fick ta över. Nu får han inte tillbaka hästen, sa Benedikte och berättade att Sandros Adel är uppfödd och hälftenägd av legendaren Paul Schockemöhle.