16-åring döms för dieselstöld

staffanstorp
Ungdomstjänst i 20 timmar blir straffet för en 16-åring som stal diesel från en grävmaskin.

Stölden utfördes tillsammans med en då minderårig person.

16-åringen har förnekat gärningen och hävdade att det var den andre som slangade diesel men tingsrätten förlitade sig på ett vittne som såg båda pojkarna gå från ett fordon bärande på dunkar och slang.
De båda kom körande i ett fordon och parkerade nära en byggarbetsplats i Hjärupstrakten.
Där gick de enligt vittnet av och runt fordonet innan de tog dunkar och slang och gick mot arbetsplatsen.
16-åringen hävdade i rätten att det var den andre som gick i väg från fordonet och att han själv följde efter först en stund senare. De båda killarna stoppades av polis när de körde från platsen. De hade inga dunkar i fordonet men två fyllda dunkar hittades vid vägen, möjliga för senare upphämtning.

Därmed är brottet fullbordat, ansåg tingsrätten. Eftersom det handlar om egendom som är svårövervakad och därför särskilt skyddsvärd ska gärningen, trots det relativt låga värdet, bedömas som stöld beslöt tingsrätten också.

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation