Säsongens första sommarkafé fyllde Folkets hus i Staffanstorp där biljetterna var sålda långt innan Agneta Grundström, Hasse Andersson och Enya Andersson intog scenen för att sjunga skånska visor och leda melodikryss.
Inger Nilsson och Ulla Rosberg räknar kaffekannorna så att det ska räcka till alla i publiken.
Karin Persson och Birgitta Lundgren är trogna gäster på sommarkaféeerna i Staffanstorp.
Inger Nilsson och Betsy Persson gladdes åt att det var fullsatt när första sommarkaféet körde i gång.

Somrig succé

STAFFANSTORP Långt innan start började den första publiken droppa in.
När Agneta Grundström tog de första tonerna klockan 14 i går tisdag fanns nästan inte en stol till att uppbringa i Folkets hus.

S:t Staffans sommarkaféer hade premiär för säsongen på tisdagen.
I år som i fjor arrangeras de i Folkets hus men tanken är att de kanske redan nästa sommar är tillbaka i församlingsgården igen.

Att arrangemanget är efterlängtat stod klart i går när publiken strömmade till redan en timme innan uppträdandet började.
– Många har längtat efter sommarkaféet och nu är vi äntligen igång. Nu kör vi tre tisdagar till i sommar, totalt fyra gånger, säger diakoniassistent Inger Nilsson som håller i trådarna.
Men inte ensam. Hon började med att välkomsthälsa och tacka alla som hjälper till med allt från kaffekokning till biljettförsäljning.
– Ni är så positiva och sprider energi och glädje. Utan er hade det här inte gått att genomföra.

Därefter tog Agneta Grundström tillsammans med Hasse och Enya Andersson över scenen och bjöd först på ett medley med sommarlåtar. Sen blev det melodikryss.
– Då handlar det om skånska visor, sade Agneta Grundström som tyckte det var roligt att sjunga på hemmaplan.
– Jag är uppväxt i Staffanstorp men bor i Lund i dag. Men jag känner så många här och d det är roligt att möta alla bekanta ansikten.
Och många hade sökt sig till Folkets hus för att melodikryssa.
– Det är alltid lika trevligt att komma hit och träffa folk man känner. Vi brukar gå på sommarkaféerna och att det är melodikryss i dag är förstås extra roligt, sade Karin Persson och Birgitta Lundgren.

Folkets hus stora sal rymmer cirka 150 personer och det fanns inte många biljetter kvar när klockan närmade sig 14.
– Det var fullsatt tidigt i dag, redan vid 13.30 var de flesta biljetterna sålda, konstaterar Inger Nilsson.
– Vi börjar lite senare än vanligt med kaféerna i år så många har längtat.
– Många ser fram mot de här arrangemangen, det vet vi. En chans att komma hemifrån, träffa bekanta, prata, fika, höra musik och sång och sjunga lite själv också. Ett litet lyft i vardagen.
– På de här arrangemangen knyter vi också många kontakter som är bra att ha när människor i en annan stund kan behöva hjälp. Då känner de oss redan, säger Inger Nilsson.

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation