Två trafikolyckor på bara två dygn

Hörby På måndagskvällen frontalkrockade två bilar i Mannarp och under tisdagsförmiddagen inträffade en singelolycka i Fundersed. Den senaste månaden har antalet trafikolyckor i Hörby varit ovanligt många.

På tisdagsförmiddagen klockan 10.57 körde en bil av vägen och voltade vid korsningen av väg 1345 och 1347 i Fundersed. Föraren i bilen lyckades själv ta sig ur bilen efter olyckan och hade inga större skador.
– Han hade skärskador efter glassplitter och var väldigt blek men han var vid fullt medvetande. Så det hade gått ganska bra i sammanhanget, säger Leif Svensson, insatschef på Räddningstjänsten i Hörby.

Med i bilen fanns också en hund som också verkade tämligen oskadd.
– Vi har en osäker status på hunden och den var också lite omtumlad men verkade inte ha några större skador vad vi kunde se, säger Leif Svensson.
Fordonet som voltade och landade på sidan av vägen klarade sig däremot sämre.
– Bilen blev det mest skrot av, säger Leif Svensson.

Det är okänt hur olyckan inträffade men vägen vid olycksplatsen i Fundersed är kurvig och Leif Svensson säger att liknande trafikolyckor brukar bero på att bilisten kör i en för hög hastighet och missbedömer kurvan.
Räddningstjänst, polis och ambulans kom till platsen men mannen ville inte åka med till sjukhuset.
– Det går inte att tvinga någon men ofta känner de efter ett par timmar att det kanske behövs ändå, säger Leif Svensson.

Också under måndagskvällen strax innan klockan 22.00 fick räddningstjänsten rycka ut till en olycksplats där två bilar hade frontalkrockat.
Det var ett äldre par och en yngre man som hade krockat på väg 1342 vid Mannarp i Hörby kommun.
– Det verkar som att åtminstone en av dem körde för fort, säger Leif Svensson.
Ingen av de inblandade i olyckan fick några större skador men det blev rejäla materiella skador på bilarna.

Den senaste månaden har räddningstjänsten fått åka ut på flera trafikolyckor i Hörby. Senast förra veckan voltade en bil på riksväg 13 och nu har alltså två trafikolyckor på två dagar inträffat.
– Semestertider brukar orsaka en ökning men i år har Hörby blivit mer drabbat än vanligt, säger Leif Svensson.
Vad det beror på är ingenting räddningstjänsten kan svara på.

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation