Smutsigt på restaurang

Höör Ett antal restauranger i Höörs kommun har granskats av miljö- och byggmyndigheten. På Bosjökloster Bistro och Food Express var anmärkningarna så allvarliga att de hotas av stängning om problemen inte åtgärdas.

Food Express vid City gross kritiseras på 21 punkter, främst vad gäller rutinerna i livsmedelshanteringen.

Frysarna har tjocka lager av is och personen som tog emot vid inspektionen hade inga arbetskläder och inga kunskaper om varmhållningstemperaturer eller andra rutiner. Men vad gällde rengöring eller martvarornas skick fanns inget att anmärka på.
– Det var bättre än tidigare, när det var helt överbelamrat med kartonger och annat, säger inspektören Bo Selmer. Men personalen på plats måste känna till vilka regler som gäller för livsmedelshantering. Det är arbetsgivarens skyldighet att se till.

Bosjökloster Bistro har fått 14 anmärkningar och kontrollerades igen på måndagen utan att alla brister åtgärdats.
Bland annat är lokalerna smutsiga och köket verkar enligt Bo Selmer vara för varmt för att det ska gå att arbeta där. Vid båda inspektionstillfällena står dörrar och fönster öppna.
– Då kan flugor komma in, så om det ska vara öppet måste det finnas nät, säger inspektören Bo Selmer.
Niklas Jansson som arrenderar Bosjökloster bistro har börjat tröttna på kritiken.
– De vill att man ska jobba som i ett museum, att inget får röras. Lokalerna är slitna och vi skurar varje dag, men vi kan ju inte ligga med tandborste och skrubba.
Golfklubben som äger lokalerna har planerat för en helrenovering i vinter.
– Men det är ju efter säsongens slut, och under den tiden är det extra viktigt att hålla rent, säger Bo Selmer, som ska dit igen på måndag.

Om problemen inte åtgärdas hotas Bosjöklosters Bistro av stängning och Food express, som inte har gått att nå för en kommentar, av förbud att handera livsmedel.
– Jag tycker att vi har gjort vad vi har kunnat, säger Niklas Jansson på Bosjökloster Bistro.
Bland annat ska köksgolvet och en bänkskiva vara utbytta. Niklas Jansson säger att allt ska vara vara ordnat innan måndag.

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation