Fotbollsspelarna i Askeröds IF hjälper till att förbereda inför helgens stora loppmarknad och sommarfest. 8Foto: Stina Sandström
Bröderna Roland och Johan Jönsson är redo för sommarfest.

Askeröd är nu redo för sommarfest

Hörby Loppisprylarna ska packas upp och sorteras, stolar ska sättas i ordning och festhumöret ska laddas. Nu är förberedelserna i full gång inför helgens stora loppis och sommarfest i Askeröd.

I helgen är det dags för den årliga loppmarknaden och sommarfesten som anordnas av Askeröds IF. På fredag klockan 21.00 startar bandet Perikles upp festen som är ett nummer som återkommer varje år.
– Vi räknar med att det kommer åtminstone 900 personer både på lördagen och söndagen, säger Roland Jönsson, general i Askeröds IF.
Att helgen i Askeröd har blivit så populär tror Roland Jönsson beror dels på att det är en årlig tradition och dels på den välsorterade loppisen.
– Folk står med kikare och tittar innan öppning och sedan rusar de in här när vi öppnar portarna, säger Roland Jönsson.

Förberedelserna har pågått hela veckan och Askeröds seniorlag har till och med sovit i förenignshuset.
– Vi har haft grillkvällar, spelat kort och haft det roligt. Det blir en härlig gemenskap hela veckan, säger Roland Jönsson.
Under torsdagen pågick arbetet med att plocka upp och sortera de loppisprylar som föreningen samlat ihop under hela året.

Klockan 12 på lördagen öppnar loppmarknaden som enligt föreningens hemsida har funnits i 71 år.
– Denna helgen är årets händelse här i Askeröd, säger Roland Jönsson.
Lördagen mynnar ut i en grisfest där ungefär 450 har anmält sig till middagen. Sedan är det dags för dans igen, denna gång till Wisex. Att föreningsmedlemmarna ser fram emot helgen råder det ingen tvekan om.
– Vi är laddade!

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation