Flera bilar skadade efter polisjakt

Lund När polisen skulle stoppa den 38-årige bilföraren försökte denne komma undan vilket ledde till en lika kort som våldsam biljakt.

Det var vid tretiden på torsdagseftermiddagen som polisen skulle stoppa en bil för kontroll i korsningen mellan Baravägen och Kävlingevägen. Föraren i bilen hade dock inte för avsikt att stanna utan försökte istället köra ifrån poliserna som började köra efter bilen.

– Bilen kom körandes ner från en backe med en polisbil efter sig. Efter att ha kört en runda så krockade mannen med en svart bil. Trots att hans bil blev mejad så hindrade det inte honom från att köra vidare, berättar ett vittne för Sydnytt.

– Han körde toksnabbt, säger en polisman till Sydnytt.

Totalt körde den flyende bilen på två bilar, enligt polisen. Även en polisbil körde under jakten på en annan bil.

– Polisbilen touchade lätt en skåpbil under efterföljandet, säger Nils Norling, informatör vid Skånepolisens länskommunikationscentral.
– Efter en kort stund körde bilen in på en parkeringsplats och där prejade en polisbil honom och körde in i bilen i låg hastighet.

Nils Norling beskriver händelseförloppet som kort. Från att bilen försökt köra ifrån polisbilen till att man fått stopp på den inne på parkeringsplatsen gick bara några minuter.

Enligt Sydnytt ska ett tiotal bilar ha blivit påkörda under jakten. Det är dock en uppgift som Norling inte kan bekräfta.
– Vad vi har fått veta så är det fem bilar som varit inblandade. Om det är så att fler som blivit påkörda vill vi gärna ha kontakt med dem. Det går bra att ringa 114 14 och berätta.

Den 38-årige föraren greps misstänkt för en rad brott: grov vårdslöshet i trafiken, drograttfylla, att ej ha stannat på polismans tecken och avvikande från olycka. Dessutom vägrade han blåsa vilket innebär att det kommer tas blodprov på honom för att se om han även druckit alkohol.

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation