Man försökte strypa kvinna

SJÖBO En 23-årig kvinna vårdas på sjukhus efter att ha utsatts för ett mordförsök på en gård i Sjöbo. Den misstänkte förövaren, en man i 35-årsåldern, har påträffats död.

– Det är ett mycket allvarligt brott och det är bara tillfälligheter att hon överlevde, säger Hasse Persson kommissarie på Ystadspolisen.

Mannen var tidigare tillsammans med en väninna till 23-åringen.
Förhållandet ska ha varit av mera tillfällig karaktär och väninnan gjorde snart slut med mannen. Det kunde han emellertid inte acceptera. På fredagen befann sig väninnan på en gård i Sjöbo.
– Under natten dök mannen plötsligt upp och tog sig in i huset, berättar Hasse Persson.
Av en tillfällighet fanns då även 23-åringen i huset.
Mannen band de båda kvinnorna och ska sedan ha försökt att strypa 23-åringen och varit mycket nära att döda henne.

Tidigt på morgonen tvingade han med sig väninnan i en bil och körde iväg från gården. Från bilen larmades ändå ambulans.
23-åringen hade då kvicknat till, lyckats ta sig loss och tagit sig till en intilliggande gård där man larmade polis.

– Mannen körde sen runt med kvinnan under lördagen till olika platser i Mellanskåne. Hon kände sig tvingad att vara kvar. Men han släppte henne efter lunch. Då hade han uttalat livsleda. Han mådde inte bra, säger Hasse Persson.
Bilen hittades sedan vid Söderåsens nationalpark. Polisen sökte under lördagen efter mannen utan att hitta honom.
– Det är otillgänglig mark i delar av området och mycket folk som rör sig här. Sökandet fick avbrytas för mörkret. Men vi fortsatte arbetet med att försöka lokalisera honom och att ta hand om tjejerna, säger Hasse Persson.

Under tisdagen hittade privatpersoner honom avliden vid Skäralid. Det finns inga misstankar om brott kring hans död.
– Det här har varit väldigt allvarligt. Det är ett grovt brott som begåtts. Men eftersom den misstänkte är avliden så läggs ärendet ner, säger Hasse Persson och fortsätter:

– Vi har jobbat mycket med det här ärendet. Det har varit en mycket uppskakande händelse för tjejerna. Och det var tillfälligheter att hon överlevde. Jag vill inte gå in på detaljer med hänsyn till de inblandade, men hennes kompis lyckades påverka mannen att avbryta.

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation