Joakim Fransson får låna en bil med festens logga på av sin kompis föräldrar som äger en bilfirma.

Sommarfest för barn och vuxna

Höör Hela lördagseftermiddagen blir det barnfest med hoppborg, godisregn och skummaskin utanför Lucky Bowl. Och på natten är det dags för de vuxna med dansklubb inne i lokalerna.

En plötslig idé om en sommarfest blev en rullande snöboll som snabbt växte sig större.
– Företag vill synas, så många har hört av sig, säger festfixaren Joakim Fransson, alias Deejay Bayamo som själv ska spela på nattklubben. Han växte upp i Höör, och även om han numera bor i Malmö så kunde han inte släppa idén om att det vore kul att göra ett sommarevent på hemorten.
På tre veckor gick eventet från idé till fullriggat koncept.
– Det började med klubben, men sedan tyckte jag att det hade varit taskigt mot barnen att inte ha något för dem, så nu blir det hoppborg, skummaskin godisregn och en del annat.
Mellan klockan 15 och 18 är det barnens tid. Skummaskinen är Joakim Franssons egen.
– Det är kul. En maskin som sprutar skum. Vi snackar väldigt mycket skum alltså. Så kan man leka i det.
Och pengarna som skumvätskan kostar, omkring tusen kronor, är allt som Joakim Fransson kommer att lägga ut.
– Allt har ju ordnats genom kontakter. Lucky Bowl ställer upp med lokalerna och har serveringstillstånd. En butikskedja erbjöd sig att sponsra med godisregn, kompisar till mig kommer hit och spelar och så vidare, säger han och ler nöjt.
Höörs kommun har hört av sig och undrat om de kunde bistå med något, men Joakim Fransson och vapendragaren Daniel Nordin bestämde att det får vänta till nästa år.
– Vi vill starta upp det här i en skala som vi klarar av att göra själva. Men på sikt får det gärna bli större, säger Joakim Fransson.
Förutom Deejay Bayamo kommer bland andra höörkändisen Björn Cronzell och den italienska saxofonisten Mariachiara Salvi att uppträda på klubben.

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation