Full fart på Höörs egen sommarfest

HÖÖR Sommarfesten i Höör på lördagen blev en succé. Barnaktiviteterna på eftermiddagen lockade massor av folk och när mörkret sänkte sig drog nattklubben igång. Initiativtagaren Joakim Fransson lovar redan nu en uppföljning till nästa år.
– Då lägger vi in en växel till, säger han.

Regnskurarna drog bort lagom till att festivalområdet öppnade.
Under de inledande timmarna på sommarfesten var det barnen som var i fokus. Skummaskinen var en favorit bland de unga besökarna, liksom hoppborgen och godisregnet.

På kvällen och natten ordnades det nattklubb inne på Lucky Bowl. Höörs egen Björn Cronzell, känd bland annat från Idol, underhöll och Mariachiara Salvi från Italien lirade saxofon med kvällens dj:s Jens of Sweden och Bayamo. Dessutom bjöd MJ Dance Line på Michael Jackson-moves.

– Det var full fart ända fram till klockan 3 på natten. Det kom omkring 300 besökare till nattklubben, Folk var jättepositiva. Vi fick fantastiskt fin respons och bestämde oss redan på lördagen för att vi ska göra om detta till nästa år och då tänker vi lägga in en växel till, säger Joakim Fransson.
Han är själv rutinerad festivalfixare och har varit med och arrangerat såväl Kristianstadsdagarna som Sommar i City i Kristianstad och är även DJ, med artistnamnet Bayamo.
Nu kände Joakim att det var dags att göra något kul för sin gamla hemkommun Höör.

– Det har aldrig körts något sånt här på sommaren i Höör innan. Vi fixade ihop det här på bara tre veckor och vi ville börja i mindre skala för att testa hur det skulle tas emot.
Han gläds åt att responsen var så positiv.
– Nästa år ska vi börja planeringen tidigare, så att folk tidigt kan pricka in i sina kalendrar när Sommarfesten arrangeras. Vi kommer att bygga upp det på ett helt annat sätt nästa gång, och hoppas få med Höörs kommun också, säger Joakim Fransson.

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation