Avspärrat Foto: Fredrik Bröndum

”Det kom som en chock”

Staffanstorp Två män sitter häktade för människorov efter ha fört bort och låst in kvinnor. De som bor i närheten av platsen för brottet tycker att det är obehagligt att det händer så nära inpå.

Det är lugnt i det ordinära bostadsområdet i Staffanstorp. Barnfamiljer är ute och promenerar medan andra rastar sina hundar. Det är svårt att förstå det fruktansvärda som har hänt bara ett stenkast därifrån.
– Det kom som en chock och det är otäckt att det händer så nära inpå., säger en person som bor i samma hus som brottet ägde rum.
Under gårdagen var polis på området för att knacka dörr. Det söker tips om brottet och om något som har sett eller hört något.

Det var i fredags i förra veckan som två män, 39 år och 45 år, ska ha fört bort och låst in två kvinnor. Den yngre av männen ska då även ha våldtagit kvinnorna ett flertal gånger. På lördagen vid lunchtid lyckades de fly. Strax därefter försökte de föra bort ytterligare tre personer, men de kom undan och larmade polis. Männen greps under lördagskvällen.
– De flesta som bor här i området vet vilka det är, och de sticker ut om man säger så. Man märker av en del spring fram och tillbaka till lägenheten, men annars verkar de leva väldigt isolerat, säger en person som bor i området.
Det har varit en del rykten och spekulationer om att händelsen inte är enskilt ärende och att det drivs bordellverksamhet inne i lägenheten.
– Det har jag ingen kommentar på och den informationen kommer inte från oss. Men finns det grannar som har ytterligare uppgifter är vi intresserade att få veta det., säger chefsåklagare Pernilla Åström.

– Vi arbetar just nu med att höra personer och undersöka brottsplatsen, säger Pernilla Åström.
Den 39-årige mannen är häktad för människorov, försökt till människorov, våldtäkt och rån. Den 45-årige mannen är häktad för människorov.
– Vi vill inte säga mer i nuläget, då det är ett känsligt ärende och på grund av brottets allvar, säger Pernilla Åström.
De målsägande har fått kontakt med socialtjänst och sjukvård.
En fällande dom för människorov innebär som lägsta straff minst fyra års fängelse. Åtal ska väckas senast den 12 augusti.
Ytterligare en person är misstänkt i fallet. En 80-årig kvinna som är 39-åringens mamma.
– Det finns inte tillräckliga skäl för en häktning, säger Pernilla Åström.

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation