Nya lärare på plats efter uppsägningar

Svalöv Lärarstyrkan på Heleneborgsskolan är återställd inför skolstarten. Sedan skolavslutningen har sex pedagoger på skolan sagt upp sig, men det är inget konstigt att lärare byter arbetsplats menar Hans Larsson, rektor på Heleneborgsskolan.

– Vi har rekryterat alla lärare. Det är full styrka inför terminsstarten och det är utbildade lärare med lärarlegitimation och kompetenser, så vi är jättenöjda. säger Hans Larsson.
I tisdags berättade Skånska dagbladet att Lärarförbundet i Svalöv skrivit ett mejl till Svalövs kommun där de uttryckte en stark oro inför situationen på Helenborgsskolan. Detta efter att sex pedagoger sagt upp sig sedan skolavslutningen.

Senaste året har runt 12 pedagoger, varav de flesta lärare, lämnat skolan och facket kritiserade i sitt mejl dels löneläget för lärare i kommunen men också ett stort missnöje med ledningen på skolan.
– Det är klart att någon av alla som jobbat här och har slutat säkert tycker att ledningen är skit, säger Hans Larsson.

Ledningen pratar med alla som slutat och en del har bytt arbete för att få kortare pendlingstid och en del för att de hittat en annan slags tjänst de hellre vill ha, berättar Hans Larsson.
– Det är en oerhört stor rörlighet på skolorna idag så det här är inte unikt för Heleneborgsskolan. Vi ser inte att det är en konstig situation utan såhär ser det ut nu. säger han.
Hans Larsson berättar att en av lärarna skolan har rekryterat fått tre erbjudanden om tjänster och att det är så här det ser ut på arbetsmarknaden för lärarna.
– Det är lättare för lärare att sluta och få nya jobb och en högre lön. Det rings runt och headhuntas bland lärarna på skolorna, säger han.

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation