Magnus Jorsell hittade en rånarluva efter tjuvarna när polisen åkt. Foto: Magnus Jorsell
Tio minuter efter att Magnus Jorsell larmat polisen var både han och polis på plats. Foto: Övervakningsfilmen

Hund fångade tjuvar i skogen

Kågeröd På sin mobiltelefon såg Magnus Jorsell hur tre inbrottstjuvar gick loss på hans arbetsplats. Efter 45 minuter hade polisens hundar spårat upp tjuvarna som gömt sig under några trädgrenar i skogen.

Mitt i natten strax efter 01.30 gick larmet på byggfirman där Magnus Jorsell är platschef. Från sin mobiltelefon kopplade han in övervakningskameran och såg tre män gå runt och bära saker på gårdsplanen. Han larmade polisen och åkte själv ut till platsen.
– Jag har sett i efterhand på övervakningsfilmen att samtidigt som polisen kom på plats så sticker tjuvarna, säger han.

Enligt Magnus Jorsell var det fem till sex polisbilar på platsen och polisens spårhund tog upp jakten på förövarna som då försvunnit från platsen.
Polishunden tog sig genom skogen och fram till förövarnas skåpbil. Därefter fortsatte hunden spåra och Magnus Jorsell följde den 45 minuter långa jakten i träskmarken runt byggfirman på polisradion.
– Det var bättre än vilken polisfilm som helst. De trängde in dem i ett hörn och till sist låg de under en buske och kurade. När jag sedan hörde att de sa att de gripit tre personer gjorde jag nästan ett tjolahoppsansteg. Det kändes jävligt bra, säger Magnus Jorsell.

De tre gripna männen var mellan 50 och 27 år och har troligen tagit sig in på området genom att klippa upp ett stängsel.
Under tiden polisen sökte efter tjuvarna hittade de också rånarluvor och bultsaxar i skogen som förövarna med största sannolikhet slängt iväg när de försökte fly.

Bara timmar innan de tre männen greps var det inbrott på en bygghandel i centrala Svalöv. Polisen utesluter inte att de två brotten hänger ihop.
– De har klippt sig in precis som man gjort i Kågeröd genom ett staket. Brotten är inte länkade än, men vi kan inte utesluta en koppling, för tillvägaångsättet är väldigt snarlikt. Det ska vi titta vidare på, säger Richard Glantz, polisens pressinformatör i Helsingborg.
Bygghandeln i Svalöv ska återkomma till polisen med vad som saknas efter inbrottet. I Kågeröd fick de tre männen inte med sig någonting och arbetet kunde under dagen flyta på som vanligt. I alla fall för de flesta anställda.
– Vaktbolagets larm gick vid 01.30-tiden inatt och sedan har jag varit sysselsatt fram till nu, säger Magnus Jorsell, tolv timmar senare, vid 13-tiden.

Polisen i nordvästra Skåne delade igår med sig av gripandet på deras facebooksida. Inlägget hade på fredags eftermiddagen nästan 1700 gillamarkeringar och närmare 100 delningar. Det avslutas med orden:
”För de tre männen blev det varsin arrestcell med plastmadrass, för vår handlingskraftiga polishund ”hopp och lek” och troligtvis en godisbit.”

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation