Lågedammsbadet får ny Aqua Gilde,
Alexander Nilsson provar utomhusbassängens nya vattenleksak.
Lågedammsbadet kan tack vare sina två reningsverk anpassa vilka bassänger som ska vara öppna efter hur vädret ser ut. Här provar Nicole Volasane, 10 år, vattenleksaken Aquaglide som är ny för i år. Foto: Stina Sandström
Eva-Lotta Gustafsson, ansvarig för Lågedammsbadet.

Dåligt väder gynnar Lågedammsbadet

Hörby Trots att sommarvädret har lyst med sin frånvaro har Lågedammsbadet haft minst lika många besökare som förra året.
– Vi har nästan mer folk här när det är dåligt väder, säger Eva-Lotta Gustafsson, verksamhetsansvarig på Lågedammsbadet.

Det dåliga sommarvädret har inte minskat antalet badgäster på Lågedammsbadet i Hörby. Det eftersom att badet har två reningsverk. De kan då anpassa vilka bassänger som ska vara öppna efter hur vädret ser ut.
– Vi håller koll på prognosen och uppdaterar på hemsidan om hur vi gör just den dagen. Sedan tar det bara ett par timmar för oss att planera om, säger Eva-Lotta Gustafsson, verksamhetsansvarig på Lågedammsbadet.

Är det fint väder öppnas utomhusbassängen och 25-metersbassängen inomhus hålls stängd. Är det dåligt väder görs tvärtom. I sommar har badet fått ha inomhusbassängerna öppna mycket.
– Vi märker skillnad när det är dåligt väder och vi öppnar här inne istället. Då kan vi ha dubbelt så många badgäster än vi hade haft annars, säger Eva-Lotta Gustafsson.
När badet hade utomhusbassängen öppen en sämre sommardag hade de ungefär 200 badgäster. Dagen efter öppnade de istället inomhusbassängen och fick då över 400 besökare.
– Det finns ju inte så jättemycket att göra med barnen på semestern så då kommer många hit, säger Eva-Lotta Gustafsson.
De dagar då solen trots allt kikat fram och utomhusbassängen har varit öppen har årets nya leksak Aquaglide varit en favorit.
– Den är bra för att det finns olika delar som man kan koppla i hop. På så sätt kan den se olika ut varje dag, säger Eva Lotta Gustafsson.
Tanken är också att Lågedammsbadet i höst ska ta in en del av Aquagliden i 25-metersbassängen någon söndag i månaden.

Inför hösten ska det även startas upp en särskild simgrupp för funktionshindrade.
– Det är inte alla som kan börja i en vanlig simklass och då vill vi kunna erbjuda ett alternativ, säger Eva-Lotta Gustafsson.

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation