Höörsbo utsatt för telekombluff

HÖÖR En 53-årig Höörsbo har polisanmält företaget IQ Telekom för bedrägeri, sedan han blivit utsatt för en telefonförsäljare från bolaget som påstått sig representera Tele2.

Kontakten med IQ Telekom slutade inte med billigare telekostnader som utlovats.
I stället fick Höörsbon hem tre sim-kort på nya abonnemang med tre nya månadsräkningar på vardera 323 kronor som man ville att Höörsbon skulle betala.
Polisanmälan avser bedrägeri.
Enligt vittnesmål på Internetsajten Flashback är IQ Telekom ökänt.
Företagets representanter brukar använda samma tillvägagångssätt:

De ringer och säger att de är från Tele2 och kan erbjuda ett billigare telefoniavtal inom Tele2.
Sedan dröjer de länge med att skicka bekräftelse på det ”ingångna avtalet”, så att ”ångertiden” skall hinna gå ut.
Bekräftelsebrev som innehåller SIM-kort kommer i brevlådan med rejäl fördröjning. Det är väldigt knapphändig information i brevet.
Varken företagets organisationsnummer eller telefonnummer visas. Prislista för det ”tecknade” abonnemanget medföljer inte heller.

Det framgår vidare inte av bekräftelsebrevet vilket abonnemang kunden har ”tecknat”, trots att företaget erbjuder flera olika med helt olika prissättning.
När kunden upptäcker att det inte handlar om ett avtal med Tele2, vägrar IQ Telecom att säga upp ”avtalet” och hotar istället med inspelad ljudfil av samtalet.

– Häv ”avtalet” med IQ Telecom. Bestrid och polisanmäl samtliga fakturor. Spara kopia av all kommunikation. Ring Tele2 och kansellera porteringen. Tele2 är mycket väl medvetna om denna bluff). Underrätta operatören Tre, vars nät IQ Telecom påstår sig använda, skriver användaren Skewie på Flashback.

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation