Ramona Bachmann var som vanligt framstående i FC Rosengård och gjorde två mål. Foto: Aline Lessner/arkiv

Serieledning på nytt för FC Rosengård

malmö Efter tre raka matcher utan vinst studsade FC Rosengård tillbaka.
4–0 mot tabelljumbon AIK innebär att FC Rosengård är tillbaka i allsvensk serieledning.

– Vi har fått tillbaka lugn och trygghet i det vi gör, säger FC Rosengårds assisterande tränare Daniel Nilsson.

Såväl Ramona Bachmann som Therese Sjögran startade för hemmalaget. Stjärnan Marta fick däremot börja på bänken på grund av den skada hon haft problem med en tid.
FC Rosengård började matchen bäst och tog ledningen i den tolfte minuten genom Bachmann. Efter det tappade hemmalaget tempo och ställningen 1–0 stod sig i paus. I andra halvlek kom FC Rosengård ut som ett nytt lag och gjorde tre mål från minut 48 till 60.

– Vi är lite stillastående i första halvlek. Vi pratade i halvtid om att springa mer och göra oss spelbara för varandra för att hitta fler lösningar, säger Daniel Nilsson.
2–0 kom efter ett fint inlägg av Alexandra Riley, ett inlägg som holländskan Kirsten van De Ven stötte in. 3–0 gjorde Bachmann efter en snabb omställning. Sista målet i matchen fick Therese Sjögran göra efter ett fint inspel av inbytte Malin Gunnarsson. AIK:s tränare Nazanin Vaseghpanah var allt annat än nöjd.

– Klart jag är besviken när vi förlorar stort. Vårt försvarsspel är inte tillräckligt bra. Vi får erkänna att Rosengård är bättre än oss helt enkelt.
Före FC Rosengårds andra mål såg hemmaspelarna lite osäkra och vilsna ut. Efter 2–0 släppte allt och de började spela ut. Enligt Daniel Nilsson har det sett bra ut i veckan.
– Jag tycker att hela laget visar att vi jobbat på bra i veckan. Stora delar av matchen spelar vi riktigt bra, säger han och berömmer rehabteamet:
– De har verkligen gjort ett bra jobb med att få Ramona och Sjögran pigga till den här matchen.
Till nästa match har Daniel Nilsson en ny tränarkollega i Jack Majgaard Jensen. Nilsson ser fram emot samarbetet.
– Det känns spännande tycker jag. Vi har haft lite kontakt men annars har jag mest försökt fokusera på den här matchen och på vår prestation. Vi ska sätta oss ner och prata igenom riktlinjer och så vidare.
Nästa match för Rosengård är på onsdag då man möter tabelltvåan Eskilstuna på bortaplan. En tuff utmaning för serieledaren.