De som tidigare hållt i nattvandringen är mycket positiva till att köra igång igen, säger Marie Backman Hedin. Arkivbild

Stort intresse för nattvandring

Svalöv
Runt 25 personer har anmält intresse för att nattvandra i Svalöv. Verksamheten har legat nere sedan årsskiftet men vill nu dra igång igen med full kraft. Allt som saknas är en samlingslokal.

Politiker, föräldrar i Svalöv och polisen samlades i början av veckan för ett informationsmöte om nattvandringen i Svalövs kommun.
– Nattvandrarna från Teckomatorp var inbjudna och berättade om hur de gör och vad man ska tänka på, och det var många som hakade på. Ju fler vi är desto färre gånger behöver man ju gå ut. säger Marie Backman Hedin, som var på mötet.

Den 9 augusti klockan 14 kommer de nuvarande nattvandrarna att hålla ett nytt möte i SBKs klubblokal för de i Svalöv som är intresserade att nattvandra.
Marie Backman Hedin tog på sig att starta ett evenemang för mötet på Facebook och runt 25 personer har redan anmält att de ska komma.

– De som hållt i nattvandringen är väldigt drivande men de behöver fler och yngre folk som också vandrar för de är rätt till åren. Men de är jättesugna på att starta upp igen, säger Marie Backman Hedin.
Ett annat problem nattvandrarna haft är att de saknat en samlingslokal.

Fram till nu har de setts hemma hos någon för att samlas eller dricka en kopp kaffe. Därför har nattvandringen i Svalöv legat på is sedan årsskiftet.
Nu kan det bli aktuellt med en lokal på Månsabo, och kommunalrådet Torbjörn Ekelund (FP) lovade att de skulle titta på om nattvandrarna hade kunnat få tillgång till de lokalerna, berättar Marie Backman Hedin.

– Tänk så mycket pengar det sparar kommunen att nattvandra. Det är jätteviktigt att kommunen tar sitt ansvar och ser till att det finns en lokal där de kan samlas, säger Marie Backman Hedin.

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation